Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené."— Transkript prezentace:

1 Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené

2 Obsah prezentace Krkonoše Členění Krkonoš Sněžka Pramen Labe Harrachov
Rokytnice nad Jizerou Špindlerův Mlýn Vrchlabí Pec pod Sněžkou Jánské Lázně Černý Důl Vrcholy Krkonoš Zdroj informací

3 Krkonoše Krkonoše jsou nejznámějším pohořím v České republice - hora Sněžka je nejvyšším bodem země. Krásná příroda a turistické služby na vysoké úrovni láká každoročně tisíce návštěvníků. V zimní sezóně jsou Krkonoše nejvyhledávanější oblastí v Čechách díky svým kvalitním a pestrým podmínkám pro sjezdové lyžování a rozsáhlé síti běžeckých tratí.

4 Členění Krkonoš ZÁPADNÍ CENTRÁLNÍ VÝCHODNÍ Benecko Horní Mísečky
Černý Důl Harrachov Lánov Horní Malá Úpa Jilemnice Strážné Jánské Lázně Rokytnice nad Jiz. Špindlerův Mlýn Pec pod Sněžkou Vítkovice Vrchlabí Svoboda nad Úpou

5 Sněžka Sněžka 1602m.n.m. je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním hřebenu. Přes její vrchol prochází česko-polská státní hranice.

6 Pramen Labe Pramen naší nejvýznamnější české řeky Labe vyvěrá na Labské louce, sousedící v těsné blízkosti státní hranice s Polskem. V roce 1968 byla provedena úprava pramene Labe a nainstalována kovová deska s erby měst.

7 Harrachov Harrachov je město a významné horské letovisko v Krkonoších. Rozkládá se pod Čertovou horou v údolí říčky Mumlavy. Zimní sporty se v Harrachově začaly provozovat brzy poté, co hrabě Harrach přivezl do Čech první lyže.

8 Rokytnice nad Jizerou Rokytnice nad Jizerou je město a horské letovisko v západních Krkonoších. Nachází se v Libereckém kraji, v okrese Semily, v protáhlém údolí Huťského potoka mezi masivy hor Stráž (782 m), Čertova hora (1022 m) a Lysá hora (1344 m) a podél levého (východní) břehu řeky Jizery.

9 Špindlerův Mlýn Špindlerův Mlýn je významné turistické středisko v Krkonoších. Město Špindlerův Mlýn má přibližně 1400 obyvatel a rozlohu 7690,91 ha. V němčině se město dříve nazývalo Spindlermühle podle rodiny Spindlerových, která vlastnila v obci mlýn.

10 Vrchlabí Vrchlabí je české město v severní části královéhradeckého kraje. Nazýváno bývá jako Vstupní brána Krkonoš. Má zhruba obyvatel, z toho přibližně 8300 v produktivním věku. Katastrální výměra města činí 2766 ha, tedy zhruba 28 km2. Bylo jedním z nejvýznamnějších center varhanářství.

11 Pec pod Sněžkou Pec pod Sněžkou má přibližně 610 obyvatel a rozlohu 5214 ha. Novodobou dominantou města je osmnáctipatrový hotel Horizont. Pec pod Sněžkou je významným horským střediskem zimní i letní rekreace a významným centrem cestovního ruchu. Na území obce se nachází nejvyšší hora České republiky Sněžka.

12 Janské lázně Město Janské Lázně se nachází v okrese Trutnov. Ke dni 28. 8. 2006 zde žilo 879 obyvatel. Podle trutnovského kronikáře z 16. století Šimona Hüttla byl teplý pramen v dnešních Janských Lázních objeven již v roce 1006 Janem z Chockova, zbrojnošem rytíře Albrechta z Trautenberku, po němž byl i pojmenován jako pramen Janův.

13 Černý Důl Město Černý Důl se nachází v okrese Trutnov. Ke dni 28. 8. 2006 zde žilo 794 obyvatel. První písemná zmínka o obci pochází z roku Obci byl 11. března 2008 obnoven status města. Severozápadně od středu Černého Dolu se nachází skiareál.

14 Nejvyšší vrcholy Krkonoš

15 Zdroj informací www.seznam.cz www.google.cz www.cs.wikipedia.org


Stáhnout ppt "Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené."

Podobné prezentace


Reklamy Google