Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem a s jeho nejbližším okolím, kulturními a přírodními zajímavostmi a turistickými cíli. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Orientuje se v hlavních reáliích minulosti a současnosti naší vlasti. Zdůvodní základní význam chráněných částí přírody a kulturních památek daného regionu. Pro koho je materiál určen žák ZŠ, 5.ročník Autor PhDr. Bohumila Fillová Datum vzniku 1.7. 2012 Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět Západní Čechy – Tachov a okolí Vlastivěda, 5. ročník VY_32_INOVACE_280, 14. sada, Vlastivěda

2 ZÁPADNÍ ČECHY TACHOV A OKOLÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

3 Tachovsko leží při hranicích s Německem patří do Plzeňského kraje největším městem oblasti je Tachov málo obydlená oblast – malá možnost zaměstnání málo průmyslu, v Tachově výroba plastů většinou pastviny hluboké lesy dříve několik vojenských prostorů – dnes využity jako průmyslové zóny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

4 Náměstí v Tachově Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

5 Ulice Boženy Němcové v Tachově Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

6 Kostel v Tachově Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

7 Detail kostela Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

8 Městské hradby s věží Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

9 Náměstí v Boru u Tachova Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

10 Kostel svatého Mikuláše v Boru Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

11 Zámek v Boru u Tachova. Původně zde stál hrad, který byl přestavěn na zámek. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

12 Z původního hradu zbyla jen válcová věž o průměru 10 metrů. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

13 Věž se dnes využívá jako vyhlídka, nahoru vede 117 schodů. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

14 Zámek využívalo zemědělské učiliště. V současnosti jej vlastní město a postupně zámek opravuje. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

15 Ještě neopravená část. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

16 Areál bývalého vojenského prostoru ve Vysočanech u Boru. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

17 A dnes …? Obrovský areál se změnil na průmyslovou zónu, bytové domy, … Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

18

19 Odpověz na otázky: 1. Ve kterém kraji leží město Tachov? 2. S kterým státem tento kraj sousedí? 3. Je to hodně nebo málo obydlená oblast? 4. Jaký průmysl je v Tachově? 5. Zámek je v městečku …… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

20 Použité zdroje: Fotografický materiál – soukromý archiv Bohumily Fillové, pořízený dne 18.8.2010 Mapa Tachovsko- autor B. Fillová- PrintScreen z http://www.mapy.cz/#!x=12.662003&y=49.796467&z=9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem."

Podobné prezentace


Reklamy Google