Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Nová Guinea Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, odklízeč odpadků Využití dnes: pária, odklízeč odpadků, společník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Nová Guinea Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, odklízeč odpadků Využití dnes: pária, odklízeč odpadků, společník."— Transkript prezentace:

1 KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Nová Guinea Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, odklízeč odpadků Využití dnes: pária, odklízeč odpadků, společník Průměrná délka života: 10 – 12 let Hmotnost: 8 – 10 kg Výška: do 35 – 38 cm

2 V 19. století cestovatelé popsali až protikladný vztah k psům ve vesnicích novoguinejských nížin – někde byli chováni jako domácí mazlíčkové, zatímco jinde byli týráni. V tomto století domorodý nížinný novoguinejský pes díky křížení s dovezenými plemeny téměř vyhynul. Nicméně v padesátých letech byli dva čistokrevní psi odchyceni a izolováni v údolí Lavanni na vysočině v jižní části země a posléze odesláni do zoologické zahrady Taronga v australském Sydney. V sedmdesátých letech byl odchycen v údolí Eipomak, v Irian Jaya, v indonéské části Guineje, další pár. Všichni zpívající psi, kteří jsou nyní v Evropě a v Severní Americe, jsou ve skutečnosti potomky těchto dvou párů. Toto hlučné plemeno umí jedinečným zpěvavým způsobem výt. Vhodný do městské zástavby?NE Vhodný pro horké a slunečné podnebí? ANO Daří se mu v chladném podnebí?ANO Je snadno vycvičitelný?NE Vyžaduje dostatek pohybu?ANO Pár chytrých otázek:

3


Stáhnout ppt "KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Nová Guinea Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, odklízeč odpadků Využití dnes: pária, odklízeč odpadků, společník."

Podobné prezentace


Reklamy Google