Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ADRESÁŘ (SLOŽKA). ADRESÁŘ - SLOŽKA „pořádek“ na disku  ukládáni do složek „pořádek“ na disku  ukládáni do složek soubory, které k sobě logicky patří.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ADRESÁŘ (SLOŽKA). ADRESÁŘ - SLOŽKA „pořádek“ na disku  ukládáni do složek „pořádek“ na disku  ukládáni do složek soubory, které k sobě logicky patří."— Transkript prezentace:

1 ADRESÁŘ (SLOŽKA)

2 ADRESÁŘ - SLOŽKA „pořádek“ na disku  ukládáni do složek „pořádek“ na disku  ukládáni do složek soubory, které k sobě logicky patří soubory, které k sobě logicky patří libovolný počet podsložek libovolný počet podsložek musí být pojmenovány musí být pojmenovány název složky - stejná pravidla jako soubor název složky - stejná pravidla jako soubor Poznámka: adresář na disku = složka Poznámka: adresář na disku = složka

3 Název nesmí obsahovat znaky \ : ? „ “ * ~. \ : ? „ “ * ~.

4 KOŘENOVÝ ADRESÁŘ adresář, nadřazený všem ostatním adresář, nadřazený všem ostatním označuje se - \ označuje se - \

5 STROMOVÁ STRUKTURA

6 Příklad: Skříň košile trička ponožky bavlněné vlněné ctitelky dopisy Katka Zuzka fotografie Alena Zuzka

7

8 CESTA Pokud potřebujeme najít dopis od Aleny, zapsaný jako soubor vylet.doc, měl by se nalézt na této cestě: Pokud potřebujeme najít dopis od Aleny, zapsaný jako soubor vylet.doc, měl by se nalézt na této cestě: C:\ctitelky\Dopisy\Alena\vylet.doc C:\ctitelky\Dopisy\Alena\vylet.doc

9 ATRIBUTY SOUBORU

10 velikost souboru velikost souboru typ souboru typ souboru data změny souboru data změny souboru


Stáhnout ppt "ADRESÁŘ (SLOŽKA). ADRESÁŘ - SLOŽKA „pořádek“ na disku  ukládáni do složek „pořádek“ na disku  ukládáni do složek soubory, které k sobě logicky patří."

Podobné prezentace


Reklamy Google