Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Moje práva – tvoje práva Petr Machala. tam, kde začíná svoboda druhého vzájemné respektování práv je prospěšné pro obě strany, jinak… Víte, kde končí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Moje práva – tvoje práva Petr Machala. tam, kde začíná svoboda druhého vzájemné respektování práv je prospěšné pro obě strany, jinak… Víte, kde končí."— Transkript prezentace:

1 Moje práva – tvoje práva Petr Machala

2 tam, kde začíná svoboda druhého vzájemné respektování práv je prospěšné pro obě strany, jinak… Víte, kde končí vaše osobní svoboda?

3 KONFLIKT Co se vám vybaví, když se řekne konflikt? jednoduché/složité násilné/nenásilné jedinečné stále se opakující

4 Konflikt: střetnutí, srážka, rozpor, neshoda, nesouhlas konflikt není sám o sobě negativním jevem negativně v něm působí strach, nejistota, agrese… konflikty jsou zdrojem změn, zabraňují stagnaci…

5 Přístupy k řešení konfliktu 1.Pasivita některé konflikty je možné řešit nečinností 2.Delegace řešení konfliktu svěříme někomu jinému 3.Náhoda náhodná volba, např. losem

6 4.Vyjednávání výsledkem může být kompromis 5.Násilí fyzické i psychické

7 1.Mohli jste si zvolit libovolný prostor? 2.Zlobilo vás, když vám někdo vnikl do prostoru? 3.Koho jste v prostoru tolerovali? 4.Došlo s někým ke konfliktu? 5.Jak jste ho řešili? Vymezte si provázkem prostor tak, abyste se v něm cítili dobře?

8 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Moje práva – tvoje práva Petr Machala. tam, kde začíná svoboda druhého vzájemné respektování práv je prospěšné pro obě strany, jinak… Víte, kde končí."

Podobné prezentace


Reklamy Google