Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr."— Transkript prezentace:

1 Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Charakteristika DUM Název školy a adresaStřední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, 76502 Otrokovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0445 /1 AutorPaedDr. Pavel Kovář Označení DUM SOSOTR-UO-IKT/3-VT-1/11 Název DUMUkázka zpracování tabulky Excel Stupeň a typ vzděláváníStředoškolské vzdělávání Kód oboru RVP23-55-H/01 Obor vzděláváníAutoelektrikář Vyučovací předmětInformační a komunikační technologie Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 15 – 16 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem, případně jako materiál pro samostudium, nutno doplnit výkladem; náplň: program Excel a jeho ovládání Vybavení, pomůckyDataprojektor Klíčová slovaEditace textu v tabulce, přidání a odebrání řádků a sloupců, rozvoj seznamu Datum28. 9. 2012

3 Úvod do programu Excel Náplň výuky Excel – určení programu Základní editace textu v tabulce MS-Excel Změna fontu a velikosti písma Přidání a ubrání sloupce v tabulce Přidání a ubrání řádku v tabulce Zobrazení a potlačení zobrazení mřížky Počet řádků a počet sloupců v tabulce Excel Listy mazání a vkládání listů do tabulky

4 Úvod do programu Excel Náplň výuky Následuje praktická výuka -základní ovládací prvky programu Excel – pás karet -vyplnění buňky -změna formátu buňky -písmo – změna fontu a velikosti -barva písma, rámečku a pozadí buňky -přidání řádku a slupce -rozvoj seznamu

5

6

7 1. Sestavte v prostředí MS-Excel tabulku svých oblíbených značek automobilů. Jména aut budou sepsána pod sebou O každém voze napište: ze kterého státu pochází název automobilky maximální rychlost kubatura spotřeba vozu počet pasažérů 2. Do již hotové tabulky vřaďte sloupec nadepsaný položkou CENA. U každého automobilu zjistěte jeho momentální cenu. Pomocí MS-Excel sečtěte ceny všech aut ve Vaší tabulce Kontrolní úkoly:

8 Seznam obrázků: [1] sejmutá obrazovka s programem Microsoft Excel

9 Seznam použité literatury: [1] online nápověda programu Microsoft Excel

10 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr."

Podobné prezentace


Reklamy Google