Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Www.sutol.cz Moderní vývoj web aplikací na Dominu Martin Jinoch, MAP Systems, s.r.o. 11. 11. 2014.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Www.sutol.cz Moderní vývoj web aplikací na Dominu Martin Jinoch, MAP Systems, s.r.o. 11. 11. 2014."— Transkript prezentace:

1 www.sutol.cz Moderní vývoj web aplikací na Dominu Martin Jinoch, MAP Systems, s.r.o. 11. 11. 2014

2 www.sutol.cz Hlavní partneři a prezentátoři

3 www.sutol.cz Jak byste se třemi slovy charakterizoval? Líný

4 www.sutol.cz Opakované činnosti automatizujte Automatické testování je k nezaplacení Psaní testů není zdržování

5 www.sutol.cz Každý algoritmus by měl, mimo jiné, pro každý vstup vygenerovat výstup. Tedy testujeme-li, zda pracuje správně, měli bychom prověřit všechny možné druhy (typy) vstupů.

6 www.sutol.cz Testy řízený vývoj (TDD, popř. BDD) nejprve napíšu test pak pracuji na implementaci, dokud test neprojde potom refaktoruji implementaci (až k dokonalosti, nebo i lépe)

7 www.sutol.cz Nejdůležitější je, že mi ty testy už zůstanou. Takže až se někdy v budoucnu k té samé aplikaci vrátím a budu do ní zasahovat, budu vědět, že ten zásah nic nerozbil. Nebo kde něco rozbil. A při práci v týmu i KDO to rozbil.

8 www.sutol.cz Code review není ztráta času, ale skvělý zdroj poučení a přirozený způsob sdílení programovacích dovedností a správných návyků. Stejně tak párové programování.

9 www.sutol.cz Open NTF Domino API a XPages Scaffolding projekt SourceTree/EGit/Git for Windows + Dora Redmine/Jira Gerrit/Crucible Jenkins/TeamCIty JUnit for Xpages, Selenium, TestNG Přehled nástrojů

10 www.sutol.cz Odkazy OpenNTF Domino API: http://www.openntf.org/main.nsf/project.xsp?r=project/OpenNTF%20Domino%20API XPages Scaffolding: http://www.openntf.org/main.nsf/project.xsp?r=project/XPages%20Scaffolding Dora: http://www.openntf.org/main.nsf/project.xsp?r=project/Dora JUnit: http://www.openntf.org/main.nsf/project.xsp?r=project/org.openntf.junit.xsp SourceTree: http://sourcetreeapp.com/ Gerrit (code review): https://code.google.com/p/gerrit, http://gerrithub.io TeamCity: https://www.jetbrains.com/teamcity/ Jenkins: http://jenkins-ci.org/ Redmine: http://www.redmine.org/

11 www.sutol.cz Děkuji za pozornost Martin Jinoch Twitter:@mjinoch Email:jinoch@gmail.com Web:http://www.jinoch.cz


Stáhnout ppt "Www.sutol.cz Moderní vývoj web aplikací na Dominu Martin Jinoch, MAP Systems, s.r.o. 11. 11. 2014."

Podobné prezentace


Reklamy Google