Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Písemka. 01. pomocí minimálně 4 obrázků vysvětlete rozdíl mezi bitmapovou a vektorovou grafikou bitmapová grafika Vektorová grafika.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Písemka. 01. pomocí minimálně 4 obrázků vysvětlete rozdíl mezi bitmapovou a vektorovou grafikou bitmapová grafika Vektorová grafika."— Transkript prezentace:

1 Písemka

2 01. pomocí minimálně 4 obrázků vysvětlete rozdíl mezi bitmapovou a vektorovou grafikou bitmapová grafika Vektorová grafika

3 02. vysvětlete kompresi obrázků, pomocí 4 obrázků vysvětlete rozdíl mezi jpeg a gif a png Pojmem komprese obrázků se označuje jeho zmenšení, ale ne zmenšení velikosti, ale zmenšení počtu kB. Je- li fotka zkomprimovaná, obráz je nekvalitní, ale zabírá méně místa, než nekomprimovaný snímek. V obrázkách typu gif je možné vytvářet i animace, i když ne moc složité (bart a ta koule jsou animace v gifu, jen se tady nehýbou). Typ gif je jednoduchý má pouze 8 bitů na pixel, a tak není vhodný pro barevné fotografie

4 02. vysvětlete kompresi obrázků, pomocí 4 obrázků vysvětlete rozdíl mezi jpeg a gif a png Rozdíl mezi jpg a png je pro lidské oko sotva rozpoznatelný. Jpg se více využívá na www, ale není vhodný pro perokresbu a zobrazení textu nebo ikony, na to je vhodnější png.

5 03. pomocí minimálně 4 obrázků zobrazte celek,detail,makro,super makro celek detail

6 03. pomocí minimálně 4 obrázků zobrazte celek,detail,makro,super makro makro super makro

7 04. pomocí minimálně 4 obrázků zobrazte různé typy kompozice obrazu

8 05. pomocí minimálně 4 obrázků ukažte závislost clony na hloubce ostrosti při fotografování.

9 06. pomocí minimálně 4 obrázků zobrazte vliv rychlosti závěrky - času, na fotografii a vysvětlete princip Ty nejlepší fotoaparáty mohou zachytit snímek až za dobu například 1/500 s, a tudíž zachytí obrazy, které lidské oko není schopné vnímat, protože je na to na něj moc rychlé. Jako u obrázku s tekoucí sprchou, vypadá to, jako když voda stojí. Na obrázku běžce a paní u metra za můžeme vidět, že běžec a metro jsou rozmazané, jelikož je fotoaparát zachytil s menší rychlostí závěrky. Dobře je to vidět i na obrázku z větrníky, foťák s velkou rychlostí vám vyfotí první obrázek, že to ani nevypadá, že je v pohybu, druhý větrník je rozmazanější, protože měl menší rychlost závěrky a ten třetí byl vyfocen za normální rychlosti, takže to vypadá stejně, jako by to vidělo lidské oko.

10 07. pomocí minimálně 4 obrázků ukažte vliv ISO na kvalitu snímku

11 08. zobrazte 10 hlavních částí fotoaparátu I druhá strana

12 08. zobrazte 10 hlavních částí fotoaparátu


Stáhnout ppt "Písemka. 01. pomocí minimálně 4 obrázků vysvětlete rozdíl mezi bitmapovou a vektorovou grafikou bitmapová grafika Vektorová grafika."

Podobné prezentace


Reklamy Google