Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zdravotní inteligence

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zdravotní inteligence"— Transkript prezentace:

1 Zdravotní inteligence
1

2 Položme si otázku: Dá mi to, co pro své tělo dělám dnes zdraví a vitalitu také za 5, 10, 15, 20, 30 let? Zajistí mi má péče vitální budoucnost? ZDRAVOTNÍ INTELIGENCE 2

3 A pokud ne?! Není na čase něco změnit?! Ale čím začít?
Pokud chceme udělat změnu, musíme: 1. Začít výživou v běžném životě 2. Sportem 3. Výživou ve sportu 3

4 Zdravotní inteligence
Nezahrnuje s jakým ZDR stavem jste se narodili a kolik ho máte teď, v tuto chvíli, ale jak dlouho ho udržíte, či na jak dlouho ho vrátíte na MAXIMUM. J.A.Garcia (WHO) 4

5 Julian Alvarez Garcia MD., Ph.D.,
Specializuje se na sportovní medicínu a tělesnou výchovu V posledních 20 letech působí jako poradce profesionálních olympijských sportovních týmů v triatlonu, jízdě na horském kole, fotbale a basketbale. Byl vedoucím poradcem Sdružení olympijských sportovců na Olympijských hrách v Atlantě v roce 1996. Byl vedoucí lékařské služby Španělské federace vzpěračů v letech , a byl odpovědný za španělský olympijský tým Byl v čele lékařské služby Mezinárodního vysokohorského tréninkového centra pro zvyšování výkonnosti v Sierra Nevada Byl týmovým lékařem profesionálního basketbalového týmu ve Španělsku Major League (ACB ). Je zakládajícím členem španělské Asociace specialistů sportovní a tělovýchovné medicíny . 5

6 Jako akademik přednáší sportovní medicínu a tělovýchovu
nejen v Španělsku. Koordinuje studijní programy a školení v oblasti sportovní fyzioterapie na Evropské univerzitě v Madridu Je Aktivní vědecký pracovník a vydavatel jak doma, tak v zahraničí. Spolupracoval na psaní a napsal knihy na témata fyziologie cvičení, doplňky ve sportu a biologické aspekty vzdělání sportovců. Pravidelně vystupuje v rozhlasovém a televizním vysílání o zdraví, výživě a sportu. Posledních 6 let věnuje svou práci a svůj výzkum společnosti Herbalife jako hlavní člen Nutričního poradního sboru 6

7 Proč? Protože nechtěl být omezen dnešními medicínskými ,,zákony“ Chtěl začít mluvit, pomáhat lidem na celém světě ,,Největší dar pro každého lékaře je zachránit alespoň 1 lidský život. Díky Herbalife jsem jich zachránil tisíce.“ 7

8 Výživa v běžném životě i ve sportu
Vědci již mnoho let hledají správnou výživu, zjišťují co tělo potřebuje, bádají a hledají, čím by nám život odlehčili a ulehčili 8

9 1.objev Všichni lidé jsou ve své podstatě stejní, skládáme se z cca 35 bilionů buněk a vody Ke svému fungování potřebujeme kyslík a jídlo Všichni stárneme, POUZE SE LIŠÍ RYCHLOST 9

10 2.objev Lidské tělo potřebuje KCal, ale jaké? - kaseiny? - tuk?
- sacharozu? Začaly pokusy na zvířatech Krysy, kuřata = neúspěch 10

11 3.Objev v 19 století BÍLKOVINA
4. Objev ve 20 století VITAMÍNY Lidé jedí hodně jídla, ale málo přírodního jídla, málo vitamínů Rok 1912 byl zlomový 11

12 A co dál?! ROK 2012 BYL PROHLÁŠEN ROKEM VÝŽIVOVÉ VĚDY, ALE TAKÉ ROKEM KRIZE SLOŽENÍ POTRAVIN
WHO říká: ,,Zdraví je nepřítomnost nemoci, nelze jej uchopit, ale každou vteřinu mého života na něm mohu pracovat.“ ZDRAVÍ JE ZPŮSOB ŽIVOTA ZDRAVÝ ZPŮSOB ŽIVOTA JE ZVYK 12

13 Celý rok bychom měli pracovat na jeho obnově a regeneraci.
Lidské tělo se každý rok obmění. A na mě záleží, jestli k lepšímu nebo horšímu. Celý rok bychom měli pracovat na jeho obnově a regeneraci. Po roce si říci, stálo to za to nebo další rok musím víc zabrat Další rok pokračovat krok za krokem po cestě ke zdraví 13

14 Renovace těla = renovace koupelny
1. Plány (kvalitní informace) 2. Kvalitní materiál (výživa) 3. Práce (sport) 4. Vytrvalost a trpělivost (práce každý jeden den) Výsledek, má zodpovědnost. 14

15 30 let se ví o výživové krizi potravin Teprve 7 let se o ní mluví
ROK 2012 BYL PROHLÁŠEN ROKEM VÝŽIVOVÉ VĚDY, ALE TAKÉ ROKEM KRIZE SLOŽENÍ POTRAVIN PROČ ? 30 let se ví o výživové krizi potravin Teprve 7 let se o ní mluví Před 7 lety světová ZDR organizace podala návrh na řešení tohoto celosvětového problému. Prohlášení obsahovalo: ,,Doporučujeme výrobcům potravin propagovat pohyb a hledat nové potraviny, vhodné k dlouhodobé konzumaci populace“……… 15

16 Vědecký výzkum WHO: čerstvé potraviny nemají stejné množství
vitamínů a minerálů v jednotlivých kusech. Čerstvé potraviny jsou příliš ovlivňovány okolím, počasím, ovzduším, nejdou ohlídat. Velká odlišnost. Př.: pomeranč, losos…….. 16

17 Vědecký výzkum WHO - J.A.Garcia
% Vyhodnocení vitamínového vyvážení: F1 200 Kcal ohodnocení 100% vyváženo Croasant 400 Kcal ohodnocení 6,6% Bageta 622 Kcal ohodnocení 29,5% Srovnání: PPP tyčinka X Hořká čokoláda (o 33% proteinu víc, o 85% Kcal méně) 17

18 Vědecký výzkum WHO - J.A.Garcia
Termojetics x coca cola (o 83% Kcal méně) PPP x k.maso (o 27% proteinu víc, o 95% méně tuku) F1 + PPP x těstoviny (o 78% proteinu více, o 28% méně tuku) Herbalifeline x losos ze severního moře (o 82% víc omega 3) 18


Stáhnout ppt "Zdravotní inteligence"

Podobné prezentace


Reklamy Google