Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová."— Transkript prezentace:

1 Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2 Vytvoření grafu: Označíme oblast tabulky se zdrojovými daty. V prvním sloupci a prvním řádku označené oblasti budou popisy os. Klikneme na tlačítko PRŮVODCE GRAFEM a postupujeme podle návodu v průvodci.

3 Každý již vytvořený graf je možné později upravit (měnit barvy a výplň sloupců, pozadí, čáry, popisy os, typ grafu, …) kliknutím do oblasti grafu a výběrem parametru změny. Poznámka: Když chceme vybrat více oblastí do jednoho grafu, držíme při označování klávesu CTRL.

4 Práce se seznamy Z tabulky můžeme vytvořit i seznam (jakousi databázi):  první řádek tabulky jsou názvy položek  další řádky tabulky jsou jednotlivé záznamy seznamu

5 Seřazení seznamu Klikneme někam do tabulky a vybereme menu DATA - SEŘADIT. Objeví se dialog okno, ve kterém zadáme, podle čeho a jakým směrem budeme záznamy řadit.

6 Filtrování dat Tuto činnost použijeme tehdy, když chceme vybrat pouze určité údaje z tabulky. DATA - FILTR a v prvním řádku tabulky se objeví tlačítka (šipky), pomocí kterých stanovíme podmínky výběru.

7 Zdroje :


Stáhnout ppt "Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová."

Podobné prezentace


Reklamy Google