Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

* Zařízení pro záznam pohyblivého obrazu a zvuku. * Jedná se v principu o fotoaparát, který dokáže zaznamenávat a ukládat snímky rychle za sebou (50/s)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "* Zařízení pro záznam pohyblivého obrazu a zvuku. * Jedná se v principu o fotoaparát, který dokáže zaznamenávat a ukládat snímky rychle za sebou (50/s)"— Transkript prezentace:

1

2 * Zařízení pro záznam pohyblivého obrazu a zvuku. * Jedná se v principu o fotoaparát, který dokáže zaznamenávat a ukládat snímky rychle za sebou (50/s) a ke snímkům synchronně zaznamenávat zvuk. Foto: http://i2.alz.cz/Foto/FotoAddSmall/OP/OP260y-02.jpg [1]http://i2.alz.cz/Foto/FotoAddSmall/OP/OP260y-02.jpg

3 * Dříve digitální kamery zaznamenávaly zvuk na magnetickou pásku nebo disk, dnes již v podstatě pouze na paměťovou kartu nebo do vnitřní flash paměti kamery. * Paměťová média dříve: * DV * D8 * DVC * Digital betaCam * DVD * HDD * Paměťová média dnes: * SSD (interní) * SDHX, SDXC, xD (výměnná)

4 * Amatérské – vhodné pro většinu uživatelů, pro rodinné záznamy a archívy, rozměrově jsou malé, lehké a hlavně levné (fullHD od 3 tisíc). Mínusem je průměrná kvalita záznamu. * Poloprofesionální – jsou kompromisem mezi kvalitou a cenou. Za relativně nízké náklady (od 30 do 250 tisíc) se dají pořídit záznamy v téměř profesionální kvalitě. Jsou vhodné pro malá studia (např. natáčení svatebních videí apod.) * Profesionální – nekompromisní kvalita záznamu, avšak vykoupená obrovskými pořizovacími náklady (cena je v řádu statisíců až milionů). Vhodné pro televizní studia a filmaře.

5 * Autor: Petr Machálek * Vzdělávací oblast:Člověk a svět práce * Vzdělávací obor: Digitální technologie * Ročník: 9. * Období použití: 1. pololetí šk. roku * Vytvořeno: 5. 11. 2012 * Způsob použití: * DUM lze použít s projektorem při výkladu nového učiva, žáci mají při výkladu k dispozici počítače k vyhledávání upřesňujících informací. * Dále je DUM žáky využíván při domácí přípravě. * Zdroje informací: * [1] http://i2.alz.cz/Foto/FotoAddSmall/OP/OP260y-02.jpghttp://i2.alz.cz/Foto/FotoAddSmall/OP/OP260y-02.jpg


Stáhnout ppt "* Zařízení pro záznam pohyblivého obrazu a zvuku. * Jedná se v principu o fotoaparát, který dokáže zaznamenávat a ukládat snímky rychle za sebou (50/s)"

Podobné prezentace


Reklamy Google