Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název prioritní osy: 7.1 Počáteční vzdělávání Číslo a název oblasti podpory: 7.1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Číslo a název výzvy: 02 Jihomoravský kraj – Výzva č. 2 pro GP oblast podpory 1.1 Název projektu: Rozvoj kariérového poradenství na Vyškovsku – jak správně zvolit další vzdělávací cestu? Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.02/02.0052 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Výroba a zpracování papíru

3 33 typových pozic Papírenský inženýr Papírenský technik Papírník Papírenský knihař Zpracovatel papíru

4 Papírenský knihař

5 Stručný popis typové pozice Kvalifikační úroveň: Střední vzdělání s výučním listem Obor činnosti: Výroba a zpracování papíru

6 Pracovní činnosti: Zaznamenávání technických údajů a výsledků práce. Čištění, ošetřování a údržba technického vybavení a provádění jednoduchých oprav. Spolupráce při opravách strojního zařízení.

7 Obsluha poloautomatických a automatických strojů (výsekových, slepovacích, tiskových, řezacích, balicích apod.). Řízení a seřizování víceagregátových strojů a výrobních linek ve výrobě všech papírenských výrobků.

8 Trh práce Mzdy v regionu: 20 000 Kč- 25 000 Kč Statistika volných míst: 0

9 Obvyklé pracovní podmínky: Člověk není vystaven žádné významné zátěži.

10 Kvalifikační požadavky Odborná příprava a certifikáty: Nejvhodnější přípravu pro tuto pozici poskytuje střední vzdělání s výučním listem v oboru strojník, práce při obsluze strojů. Jinou alternativu představuje střední vzdělání bez maturitní zkoušky i výučního listu v oboru obalová technika, zpracování papíru a střední vzdělání s výučním listem v oboru výrobce papíru, papírenské práce.

11 Odborné dovednosti: Volba technologických podmínek a parametrů při řezání a převinování papíru Volba technologických podmínek a parametrů při výrobě papírenských výrobků Posuzování hodnot parametrů výrobního procesu při výrobě papírenských výrobků (sešity, desky, sáčky, pytle, hygienické potřeby apod.)

12 Seřizování a údržba papírenských strojních zařízení Řezání různých druhů papíru, kartonů a lepenek na řezacích strojích v papírenské výrobě.

13 Odborné znalosti: Pro výkon této typové pozice jsou obvykle požadovány teoretické znalosti z těchto oblastí: suroviny v papírenské výrobě, technologie zpracování papíru na papírenské výrobky.

14 Obecné způsobilosti organizování a plánování práce písemný projev a komunikace týmová práce práce s informacemi analyzování a řešení problémů rozhodování pružnost v myšlení a jednání (adaptabilita, flexibilita, přizpůsobivost, improvizační způsobilosti) osobnostní rozvoj

15 Osobnostní požadavky přesnost a preciznost, rozlišování nerovností povrchu, praktické myšlení a prostorové vidění, přizpůsobivost, rozlišování tvaru předmětů, praktické myšlení, dlouhodobou paměť, krátkodobou paměť, koncentraci pozornosti, rozdělení pozornosti, prakticky technickou (konstrukční a prostorovou) paměť a rozsah zrakového pole.

16 Zdravotní požadavky Výkon této pozice není omezen žádným onemocněním.

17 Alternativní názvy Bookbinder Flacíř Řezač Falcér

18 Možnosti studia a získání kvalifikace k této profesi v okolí Vyškova Střední odborná škola a střední odborné učiliště Vyškov, Sochorova 15 23-51-H/01 Strojní mechanik tříletý učební obor zakončený závěrečnou zkouškou

19 T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. DĚKUJEME ZA POZORNOST Zpracovaly : Kamila Lorenzová a Kateřina Dúpalová Škola: Základní škola Šaratice


Stáhnout ppt "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google