Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/02.0049

2 ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana Název materiálu: IKT9_WIN8_uvod Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: IKT Název sady: Sada pro technické, přírodovědné a jazykově zaměřené předměty Ročník: 9. Autor: Mgr. Marcela Kubátová Datum ověření: listopad 2014 Anotace: výukový materiál slouží ke zvládnutí základních postupů při ovládání operačního systému Win8, je určen pro e-learning na webové stránce školy

3 Windows 8 - úvod IKT9 Mgr. Marcela Kubátová

4 Win8 - novinky dlaždice místo Startu chybí miniaplikace upravené hledání uspávání aplikací jiný průzkumník shake

5 V úvodní nabídce dlaždice - dotyk

6 Dlaždicová nabídka umožňuje vyhledávání souborů, programů nastavení počítače sdružuje aplikace umožňuje přepnout do klasického režimu

7 Připnutí dlaždice aplikace Vyvoláme podrobný přehled aplikací pomocí bílé šipky ukazující dolů (vlevo dole pod dlaždicemi).

8 Vybereme si aplikaci, kterou chceme přidat mezi dlaždice a vyvoláním lokální nabídky pravým tlačítkem myši ji připneme k ostatním dlaždicím. Tímto způsobem si tak můžeme přidat k hlavní nabídce aplikací i chybějící Průzkumník či Tento počítač.

9 Hlavní panel Pomocí lokální nabídky můžeme přidat aplikaci i na hlavní panel Úvodní obrazovky (dole pod dlaždicemi).

10 Miniaplikace miniaplikace nahrazují dlaždice, po jejím stisknutí se zobrazí přes celou obrazovku dole vlevo se pak přepínáme zpět, podobně jako titulkový pruh jsou dlaždice skryté (po najetí myši se objevují

11 Vyhledávání aplikací, souborů V rozšířené nabídce aplikací je vyhledávací okénko (bílé s lupou), zde napíšeme počáteční písmena a objeví se vlevo hledaná aplikace, kterou můžeme spustit nebo její ikonu umístit na Úvodní obrazovku či hlavní panel či můžeme hledat její soubory na klepnutí na sekci Soubory.

12 Vyhledávání souborů - Průzkumník do vyhledávacího okénka stačí napsat část názvu souboru

13 Uspávaní aplikací V celoobrazovkovém režimu se používá pouze jedna aplikace, ostatní „spí“, tedy nezatěžují procesor.

14 Průzkumník V oknech Průzkumník či Správce souborů se objevuje pás karet, jako je tomu např. ve Wordu.

15 Shake = setřesení neaktivních otevřených oken Jestliže máme otevřeno mnoho aplikací, stačí zatřást titulkovým pruhem aktivního okna (pomocí levého tlačítka myši) – zbylá neaktivní okna se zminimalizují. Když zatřeseme podruhé, minimalizavaná okna se obnoví.

16 Zdroje: Prohlašuji, že při tvorbě výukového materiálu jsem respektoval(a) všeobecně užívané právní a morální zvyklosti, autorská a jiná práva třetích osob, zejména práva duševního vlastnictví (např. práva k obchodní firmě, autorská práva k software, k filmovým, hudebním a fotografickým dílům nebo práva k ochranným známkám) dle zákona 121/2000 Sb. (autorský zákon). Nesu veškerou právní odpovědnost za obsah a původ svého díla. Dávám souhlas, aby moje dílo bylo dáno k dispozici veřejnosti k účelům volného užití (§ 30 odst. 1 zákona 121/2000 Sb.), tj. že k uvedeným účelům může být kýmkoliv zveřejňováno, používáno, upravováno a uchováváno. vlastní práce, obrázky pořízeny pomocí výstřižků či printscreenů


Stáhnout ppt "Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google