Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČEPOVÁNÍ PIVA Stolničení, KC3. Cíl dnešní hodiny  Seznámit se s různými způsoby čepování piva používanými v ČR  Vyznat se v nejčastějších chybách při.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČEPOVÁNÍ PIVA Stolničení, KC3. Cíl dnešní hodiny  Seznámit se s různými způsoby čepování piva používanými v ČR  Vyznat se v nejčastějších chybách při."— Transkript prezentace:

1 ČEPOVÁNÍ PIVA Stolničení, KC3

2 Cíl dnešní hodiny  Seznámit se s různými způsoby čepování piva používanými v ČR  Vyznat se v nejčastějších chybách při čepování

3 Čepování piva  Různé pivovary doporučují různé způsoby čepování  Vliv na kvalitu pěny i piva.

4 Obecná zásady čepování piva  sklenice by měla být pod úhlem 45°  pivo by mělo téct po stěně sklenice  sklenice by měla mít teplotu piva a měla by být dobře umytá

5  ri/ spatne-cepovani-piva ri/ spatne-cepovani-piva  5:20

6 Jak správně načepovat pivo  Umýt sklenici, použít houbičku  Opláchnout  Vychladit na teplotu piva  Vylít vodu  Nechat odtéct trochu pěny  Čepovat pod úhlem 45 °C

7 Způsoby čepování piva 1. S čepicí (čepování na dvakrát nebo na třikrát)

8 2. Na hladinku (na jeden zátah)

9 3. Mlíko 4. Čochtan 5. Šnyt (košt)

10  cepovani-piva-pro-pokrocile cepovani-piva-pro-pokrocile

11 Otázky k videu  1. Který způsob čepování piva je v ČR nejrozšířenější?  2. U kterého piva bude sladší pěna? U piva s hladinkou nebo s čepicí?  3. Kolik piva je v „mlíku“?  4. Kolik piva je v „šnytu“?  5. Který způsob čepování zaručuje největší říz (nejvíc bublinek CO2)?

12 Chyby při čepování piva

13 Opakování

14 Pojmenujte

15

16 čochtan

17

18 mlíko

19

20 šnyt

21

22 S čepicí (na dvakrát, na třikrát)

23 Jaké znáte chyby při čepování piva? 1. Neumyté 2. ve sklenici 3. Přelévání piva Pohybování se sklenicí 6. Špinavé 7. Moc a nebo málo 8. sklenice 9.

24 Cíl dnešní hodiny  Seznámit se s různými způsoby čepování piva používanými v ČR  Vyznat se v nejčastějších chybách při čepování


Stáhnout ppt "ČEPOVÁNÍ PIVA Stolničení, KC3. Cíl dnešní hodiny  Seznámit se s různými způsoby čepování piva používanými v ČR  Vyznat se v nejčastějších chybách při."

Podobné prezentace


Reklamy Google