Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:4.4.2013 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:4.4.2013 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů mléčných koktejlů a sorbetů. Šablona číslo materiálu: III/2-25 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 M LÉČNÉ KOKTEJLY, SORBETY Sorbets_0.JPG?uselang=cs Autor: Fastily

3 M LÉČNÉ KOKTEJLY Charakteristika jsou to studené nápoje připravované mixováním suroviny – vychlazené mléko, mléčná nebo smetanová zmrzlina, ovocné, kakaové, karamelové, kávové sirupy, jednodruhové marmelády podáváme ve vysokých sklenicích

4 VÝROBNÍ POSTUPY Kakaový koktejl - mléko, kakaová zmrzlina a kakaový sirup Kávový koktejl - mléko, kávová zmrzlina a kávový sirup Karamelový koktejl - mléko, vanilková zmrzlina a karamelový sirup Jahodový koktejl - mléko, vanilková zmrzlina, jahodový a citronový sirup

5 y_milk_shake.jpg?uselang=cs Autor: Renee Comet Mléčný koktejl

6 SORBETY Charakteristika polotuhé zmrzliny z vody, cukru, zahušťovadla, ovocných protlaků, roztoku kyseliny citrónové, bílého nebo červeného vína, popř. likéru podáváme ve vysokých sklenicích ( tumblerech )

7 VÝROBNÍ POSTUPY Višňový sorbet - ke konci zmrazení přidáme do višňové zmrzliny červené víno ( 1/10 ) - zmrzlinu naplníme do sklenic, zakápneme koňakem a dolijeme červeným vínem Pomerančový sorbet - pomerančová zmrzlina, bílé víno, likér curacao

8 /File:Raspberry_sorbet.jpg Autor: stu_spivack Sorbet

9 ZÁPIS Mléčné koktejly, sorbety, Mléčné koktejly: jsou to studené nápoje, podáváme ve vysokých sklenicích suroviny – vychlazené mléko, mléčná nebo smetanová zmrzlina, ovocné, kakaové, karamelové, kávové sirupy, jednodruhové marmelády

10 Druhy koktejlů: Kakaový koktejl Kávová koktejl Karamelový koktejl Jahodový koktejl

11 Sorbety: polotuhé zmrzliny z vody, cukru, zahušťovadla, ovocných protlaků, roztoku kyseliny citrónové, bílého nebo červeného vína, popř. likéru podáváme ve vysokých sklenicích ( tumblerech ) Druhy sorbetů: Višňový sorbet Pomerančový sorbet

12 P OUŽITÉ ZDROJE s_0.JPG?uselang=cs _shake.jpg?uselang=cs t.jpg Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:4.4.2013 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."

Podobné prezentace


Reklamy Google