Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."— Transkript prezentace:

1 Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová Základní škola a Mateřská škola Větřní Školní 232 382 11 Větřní Téma hodiny: Vyjmenovaná slova S – sytý,syn,sýr

2 VYJMENOVANÁ SLOVA „S“ ! Pamatuj. sýrsíra sýr x síra ( kus sýra) ( nerost) sypesípe sype x sípe ( zrní) ( chraptí) Syn, sytý, sýr, syrový, sychravý, usychat, sýkora, sýček, sysel, syčet, sypat Jména: Bosyně

3 SYN, SYTÝ, SÝR Snědl zbytek sýra. Moc se najedl a je sytý. Byl jsem u syna. Síra je žlutý nerost. Houpe se v houpací síti. Lehce se mi usíná. Vidíš rozdíl?

4 Která řádka je správná? SYN SYN – synek, synovec, synáček, zásyp, zlosyn, synovský, zasytit SYTÝ SYTÝ – sytit, nenasytný, dosyta, nasycený, přesytit se SÝR SÝR – syneček, syrovátka, sýrový, zasypat, sypot

5 Opakování: Na l__pě měla s__korka hnízdo s mláďaty. L__pa b__la obs__pána květy. Potom hnízdo os__řelo. Mladé s__korky vyletěly do světa. L__stí začalo us__chat a opadávat. Přišla zima a rozs__pala sníh po zemi. S__korky měly hlad. Ale l__dé jim pomohli. Nas__pali do krm__tek drobečky, pověs__li s__rový lůj na stromy. S__korky p__lně zobaly, aby se nas__tily. To b__la podívana!

6 Tajenka Dopis Malá sova Dravý pták Oheň Přežvýkavec Vak ___ ___ S___ ___ ___ ___ ___

7


Stáhnout ppt "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."

Podobné prezentace


Reklamy Google