Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."— Transkript prezentace:

1 Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU - OP VK Číslo a název klíčové aktivity II/2 – Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na středních školách Autor Mgr. Radmila Vovková Číslo materiálu VY_22_INOVACE_ANJ_1S1U_VO_27_19 Název Adverbs Druh učebního materiálu Prezentace PowerPoint Předmět Anglický jazyk Ročník 1.roč. SŠ, 1. roč. SOU Tématický celek Gramatika Anotace Výkladová prezentace na 20-25 minut seznamuje žáky s příslovci a jejich použití ve větách. Prezentace obsahuje cvičení, na kterém si žáci procvičí použití příslovcí ve větě. Součástí je klíč ke cvičením. Metodický pokyn Viz předposlední strana prezentace Klíčová slova Always, never, often, usually, sometimes, seldom, hardly ever Očekávaný výstup Žáci si osvojí používání příslovcí ve větách kladných a záporných a v otázkách. Získané znalosti si procvičí na cvičení v závěru prezentace. Datum vytvoření 25.8.2013

2 ADVERBS ADVERBS OF FREQUENCY

3 Always - vždy Never - nikdy Usually - obvykle Often - často Sometimes - někdy Hardly ever – téměř nikdy Seldom/ rarely – zřídka

4 Kladou se: - před sloveso významové: She always comes to class late. - za sloveso pomocné: Do you always walk to work? I have never been to London. - za sloveso „to be“: I am never late. He is often busy. -v záporné větě za „not“ : Jane doesn´t usually work on Sundays. The bus isn´t usually late.

5 Write these sentences again with the correct form of the words in brackets. 1.John sleeps after lunch. ( vždy) John always sleeps after lunch. 2. I don´t go to work by bus. (obvykle) I don´t usually go to work by bus. 3. He is at home in the evening. (téměř nikdy) He is hardly ever at home in the evening. 4. Jill reads newspaper. (nikdy) Jill never reads newspaper. 5. I feel sad. (někdy) I sometimes feel sad. 6. They don´t get up before 6 o´clock. (obvykle) They don´t usually get up before 6 o´clock. 7. She isn´t late. (často) She isn´t often late.

6 Metodické pokyny k materiálu: 1) tento digitální učební materiál je zaměřen na osvojení si učiva týkajícího se postavení frekvenčních příslovcí ve větě 2) na prvních stranách se žáci seznámí s anglickým překladem daných příslovcí 3) další část je zaměřena na správné umístění příslovcí ve větě 4) poslední část materiálu je zaměřena na procvičení osvojeného učiva 5) metodické pokyny jsou uvedeny u cvičení 6) cvičení lze využít v papírové podobě nebo s nimi lze pracovat skupinově na interaktivní tabuli Zdroj: vlastní tvorba autora


Stáhnout ppt "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."

Podobné prezentace


Reklamy Google