Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236."— Transkript prezentace:

1 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236 Tematická oblast: Počítačová grafika Autor: Ing. Dana Slatinská Téma: Barvy Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_GR_04_Barvy Datum tvorby: 20.4.2013 Anotace (ročník): Prezentace je určena pro žáky 2. ročníku SŠ, slouží k procvičení učiva a ověření znalostí žáků Klíčová slova: barvy, RGB, CMYK, teplé, studené Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“

2 Barevný model RGB Složen ze tří barev různé intenzity. Maximální intenzita všech barev vytvoří barvu Využití nalezne red, green, blue bílou (na černém pozadí) při zobrazení barev na monitoru, v kameře a pod.

3 Barevný model CMYK Složen ze tří barev a jedné doplňkové. Maximální intenzita všech barev vytvoří barvu Využití nalezne cyan (azurová), magenta (purpurová), yellow a black černou (na bílém pozadí) při tisku na barevných tiskárnách

4 Na internetu vyhledejte obrázky týkající se předcházejících dvou modelů a důkladně si je prohlédněte. Myslíte, že když vidíte rozjásané barvy obrázků na vašem monitoru, tak ty samé barvy spatříte po vytisknutí na barevné tiskárně ?

5 Všimněte si, že všechny grafické programy pracují s barvami, které dělíme na: Teplé barvy Studené barvy růžová, červená, oranžová, žlutá zelená, modrá, fialová

6 Použitá literatura, zdroje: Není-li uveden zdroj, je použitý materiál z vlastních zdrojů autorky.


Stáhnout ppt "Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236."

Podobné prezentace


Reklamy Google