Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:"— Transkript prezentace:

1 Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název / číslo: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zpracoval: Mgr. Jana Vykoukalová Předmět: Přírodověda Název produktu: Fyzika – fyzikální pojem Hmotnost a měření hmotnosti - Prezentace na interaktivní tabuli Číslo produktu: VY_32_INOVACE_05_98 Použito: 6.2.2014 Třída: 2.ročník – Praktická škola Anotace: V tomto digitálně učebním materiálu se žáci seznamují s pojmem – Fyzika – Hmotnost a měření hmotnosti.

2 Fyzika. Hmotnost a její měření. Ve Fyzice se učíme různé věci, které se dějí kolem nás, a my je ani nevnímáme. Třeba – jak se váží, jak se měří, proč doma topíme atd.

3 Hmotnost. Základní jednotkou HMOTNOSTI je jeden KILOGRAM – kg. Hmotnost zjišťujeme vážením. K tomu potřebujeme různé váhy.

4 Hmotnost. Vážit můžeme různé věci, zvířátka i lidi. Ukážeme si některé VÁHY a řekneme si, k jakému vážení slouží.

5 Hmotnost. Vážit můžeme například: Potraviny - Kuchyňská váha Léky - Zvířátka - Dopisy -

6 Hmotnost. Vážit můžeme také lidi. To my dobře známe. Někdo má váhu doma a váží nás i u lékaře.

7 ALE VÁHA JE TAKÉ jedno ze znamení ZVĚROKRUHU. Ten, kdo se narodil od 23.září do 23.října, má znamení – VÁHY.

8 Důležité ale je: si svoji váhu hlídat, a není zdravé být moc TLUSTÝ a ani moc HUBENÝ. Pokud máte ve škole váhu, můžete se zvážit.

9 Poslechni si písničku:

10 Zdroje: Zdroje: office.microsoft.com www.youtube.com http://www.youtube.com/watch?v=NXVB4A roXsg


Stáhnout ppt "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google