Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OPAVA. radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OPAVA. radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století."— Transkript prezentace:

1 OPAVA

2 radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století. Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století. Počátkem 19. století se v prvním patře hrálo divadlo. Počátkem 19. století se v prvním patře hrálo divadlo. V současné době je v prostorách Hlásky umístěn Magistrát města Opavy. V současné době je v prostorách Hlásky umístěn Magistrát města Opavy.

3 Slezské zemské muzeum Nejstarší muzeum v České republice vzniklo roku 1814. Nejstarší muzeum v České republice vzniklo roku 1814. V reprezentativní budově z konce 19. století jsou umístěny stálé expozice, věnované přírodě a historii Slezska. V reprezentativní budově z konce 19. století jsou umístěny stálé expozice, věnované přírodě a historii Slezska.

4 Obchodní dům BREDA Představuje jeden z nejvýznamnějších obchodních domů v českých zemích. Představuje jeden z nejvýznamnějších obchodních domů v českých zemích. Je v sousedství největšího opavského hotelu, v blízkosti magistrátu a dalších významných institucí. Je v sousedství největšího opavského hotelu, v blízkosti magistrátu a dalších významných institucí.

5 Slezské divadlo Slezské divadlo provozuje dva soubory, činoherní a operní těleso. Součástí Slezského divadla jsou i balet a koncertní činnost. Slezské divadlo provozuje dva soubory, činoherní a operní těleso. Součástí Slezského divadla jsou i balet a koncertní činnost.divadločinoherníoperní baletkoncertnídivadločinoherníoperní baletkoncertní 1.5.1804 položen základní kámen 1.5.1804 položen základní kámen1804 1.10.1805 zahájení divadelního provozu 1.10.1805 zahájení divadelního provozu1805 20.9.1883 slavnostní otevření divadla 20.9.1883 slavnostní otevření divadla1883 16.6.1909 Městské divadlo vyhořelo a bylo znovu adaptováno. 16.6.1909 Městské divadlo vyhořelo a bylo znovu adaptováno.1909

6 Městské koupaliště Je umístěno v Městských sadech Je umístěno v Městských sadech

7 Stříbrné jezero Vodní nádrž Stříbrné jezero vznikla zatopením sádrovcového dolu Vodní nádrž Stříbrné jezero vznikla zatopením sádrovcového dolu U jednoho břehu je vytvořena písečná pláž U jednoho břehu je vytvořena písečná pláž

8 řeka Opava Pramení v Jeseníkách Pramení v Jeseníkách Protéká městy: Vrbno pod Pradědem, Krnov, Opava, Kravaře, Dolní Benešov, Hlučín a Ostrava Protéká městy: Vrbno pod Pradědem, Krnov, Opava, Kravaře, Dolní Benešov, Hlučín a OstravaVrbno pod PradědemKrnov OpavaKravařeDolní BenešovHlučín OstravaVrbno pod PradědemKrnov OpavaKravařeDolní BenešovHlučín Ostrava


Stáhnout ppt "OPAVA. radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století."

Podobné prezentace


Reklamy Google