Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výroba sýrů, aneb Niva nebo Roquefort? Anna Tomášová BOT/BRGMO.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výroba sýrů, aneb Niva nebo Roquefort? Anna Tomášová BOT/BRGMO."— Transkript prezentace:

1 Výroba sýrů, aneb Niva nebo Roquefort? Anna Tomášová BOT/BRGMO

2 Penicillium roqueforti Ascomycota Výroba sýrů Kontaminace

3 Výroba sýrů 1.Roquefort - JV Francie - Roquefort - Nepasterizované ovčí mléko - 32 vpichů - 3 měsíce

4 2.Niva -Charitonov, 1940 -Madeta -Odstředěné, pasterizované, kravské mléko -35 vpichů -5 týdnů

5 Zdroje http://www.sci.muni.cz/mikrob/Miniatlas/pen -roq.htm http://www.sci.muni.cz/mikrob/Miniatlas/pen -roq.htm http://www.g2.cz/cs/cestovani/koktejl/62_2.s html http://www.g2.cz/cs/cestovani/koktejl/62_2.s html http://vyrobci.foodnet.cz/slovnik- pojmu/detail/roquefort http://vyrobci.foodnet.cz/slovnik- pojmu/detail/roquefort

6 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Výroba sýrů, aneb Niva nebo Roquefort? Anna Tomášová BOT/BRGMO."

Podobné prezentace


Reklamy Google