Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NEURČITÝ INTEGRÁL Mgr. Zdeňka Hudcová TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR Poznámky v PDF.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NEURČITÝ INTEGRÁL Mgr. Zdeňka Hudcová TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR Poznámky v PDF."— Transkript prezentace:

1 NEURČITÝ INTEGRÁL Mgr. Zdeňka Hudcová TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR Poznámky v PDF

2 PRIMITIVNÍ FUNKCE Funkci F nazveme primitivní funkcí k funkci f v intervalu (a,b) jestliže F´(x) = f(x) pro všechna x (a,b). Je-li funkce F primitivní funkcí k funkci f, pak každá další primitivní funkce k funkci f má tvar F(x) + C, kde C je reálná konstanta.

3 NEURČITÝ INTETGRÁL Operaci, kterou určujeme primitivní funkci F(x) + C k dané funkci f(x) nazýváme integrováním (inverzní operace k derivování).

4 VĚTY O INTEGROVÁNÍ

5 PŘEHLED ZÁKLADNÍCH INTEGRÁLŮ

6 Příklad: Vypočítej neurčitý integrál

7 PROCVIČ

8 Integrály na internetu http://www.mojeskola.cz/Vyuka/Php/Kompl_cisla.php


Stáhnout ppt "NEURČITÝ INTEGRÁL Mgr. Zdeňka Hudcová TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR Poznámky v PDF."

Podobné prezentace


Reklamy Google