Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a: Mgr. Jana Presová Ověřil/a: Mgr. Jana Presová

2 Název výukového materiálu: Vyváříme www stránky Vzdělávací obor: výpočetní technika Tematický okruh: tvorba jednoduché webové stránky Téma: III. Procvičování – formátování pomocí kaskádových stylů Stručná anotace: Prezentace sloužící k zopakování základních tagů při vytváření jednoduché webové stránky v poznámkovém bloku, pomocí ní procvičujeme základy formátování jednotlivých prvků na webové stránce s využitím kaskádových stylů.

3 V poznámkovém bloku si vytvoř následující www stránku (ulož jako ukol3.htm): pokusy s formátováním

4 Do stylu připiš nastavení formátu pro tagy: body, h1, h2, h3, p budou obsahovat: barva písma barva pozadí podtržení font písma kurzíva tučné písmo kapitálky velikost písma různé zarovnání textu U jednotlivých tagů nemusí být všechno, co je uvedeno v seznamu. Něco můžete použít vícekrát (barva písma). Ale musíte použít všechny příkazy.

5 do body (to co je vidět na stránce) připiš následující text a udělej z něj: Formátujeme www stránky Celkem mi to jde! Příkazy Při formátování používáme příkazy v html jazyce. Všechny jsou docela jednoduché. Jen kdyby mi tak vlezli do hlavy sami. Učili jsme se jich asi 10. Doufám, že je mám napsané správně. Snad dostanu jedničku! Nadpis 1. úrovně Nadpis 2. úrovně Nadpis 3. úrovně Odstavec Nadpis 1. úrovně


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:"

Podobné prezentace


Reklamy Google