Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Soubor se skládá z teoretického příspěvku, který je námětem pro vyučujícího. Představuje scénář výukové hodiny, zahrnuje klíčové kompetence a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Soubor se skládá z teoretického příspěvku, který je námětem pro vyučujícího. Představuje scénář výukové hodiny, zahrnuje klíčové kompetence a."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace: Soubor se skládá z teoretického příspěvku, který je námětem pro vyučujícího. Představuje scénář výukové hodiny, zahrnuje klíčové kompetence a očekávaný výstup. Žáci odvozují jednotlivé pojmy a vysvětlují je. Vyučující k dosažení tohoto cíle použije hru, v tomto případě nazvanou EKOKAPSA. Autor: Jitka Dvořáková Datum vytvoření: květen 2012 Jazyk: čeština Vzdělávací oblast: člověk a příroda Obor: přírodopis Tematický okruh: neživá příroda Učivo: ekosystémy Očekávaný výstup: žák objasňuje jednotlivé pojmy týkající se ekosystémů Speciální vzdělávací potřeby : žádné Klíčová slova: ekosystémy Druh učebního materiálu: prezentace, tematická hra Cílová skupina: žák II. stupně – 9. ročník Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělání – druhý stupeň – první období Typická věková skupina: 12 – 15 let Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková

3 Pravidla hry Vyučující rozdělí žáky na libovolný počet skupin (doporučuji 4 skupiny). Každá skupina si zvolí jednoho zástupce, který bude mít za úkol uhádnout pojmy, které mu ostatní žáci z jeho skupiny budou vysvětlovat, aniž by u jednotlivých slov použili kořen hádaného slova. Žáci ve skupině se ve vysvětlování pojmů střídají. Časový limit pro každou skupinu je 1 minuta. Za správně uhodnutý pojem získává skupina 1 bod. Vyhrává ta skupina, která získala nejvyšší počet bodů.

4 HORY

5 TUNDRA

6 TAJGA

7 LES MÍRNÉHO PÁSU

8 STEP PRÉRIE SAVANA

9 POUŠŤ

10 BUŠ tropická lesnatá krajina

11 TROPICKÝ deštný les

12 EKOSYSTÉM

13 KULTURNÍ STEP

14 OÁZA

15 PERMAFROST

16 PRODUCENT souvislosti s ekosystémem tundra

17 KONZUMENT v souvislosti s ekosystémem tundra

18 LESNÍ PATRO

19 EPIFYTY

20 SOUŠ


Stáhnout ppt "Anotace: Soubor se skládá z teoretického příspěvku, který je námětem pro vyučujícího. Představuje scénář výukové hodiny, zahrnuje klíčové kompetence a."

Podobné prezentace


Reklamy Google