Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání."— Transkript prezentace:

1 Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu:Efektivní učení – cesta k vědění Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3053 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Téma vzdělávacího materiálu:Psaní textu a základní úpravy Předmět:Informatika Ověření vzdělávacího materiálu Třída (y):6.A Datum:15. 9. 2011

2 Psaní textu a základní úpravy Informatika

3 Textový editor Word

4 Psaní textu Napíšeme krátký text – Jak se jmenujeme, do jaké školy a třídy chodíme, jaké máme zájmy. Necháme přednastavené písmo. Celý text označíme tažením myši. Na Panelu nabídek klikneme na nabídku Formát a ze seznamu vybereme variantu Písmo.

5 Formát Písmo

6 Úpravy písma Nejprve v záložce Písmo zvolíme druh písma, jeho řez, velikost a barvu. Můžeme také zvolit různé efekty – přeškrtnutí, reliéf, stínování apod. V okénku Náhled vidíme naše úpravy. V záložce Proložení znaků nastavíme rozšíření mezer o 2 body. Záložku Textové efekty si prohlédneme.

7 Ohraničení a stínování

8 Ohraničení odstavce Na Panelu nabídek klikneme na slovo Formát a v seznamu označíme volbu Ohraničení a stínování. Vybereme ohraničení celého odstavce Zvolíme dvojitou čáru. Pokud máme barevné písmu, můžeme zvolit stejnou barvu čáry.

9 Iniciála

10 Vytvoření iniciály Označíme první písmeno první věty – v naší ukázce je to písmeno J. Na Panelu nabídek klikneme na Formát a následně vybereme Iniciálu. V nabídkovém okně variantu V textu a ponecháme nabídku přes tři řádky. Potvrdíme OK.

11 Výsledek

12 Závěr Celý dokument uložíme do složky naší třídy Soubor – Uložit jako. Jako název napíšeme svoje jméno. Pak můžeme Word zavřít a počítač bezpečně vypnout.


Stáhnout ppt "Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání."

Podobné prezentace


Reklamy Google