Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tímto nástrojem můžeme provést různé doplnění, nebo rozšíření základního obrázku. Pro koláže použijeme ještě nástroje „rozmazání“ a zadáním % rozmazání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tímto nástrojem můžeme provést různé doplnění, nebo rozšíření základního obrázku. Pro koláže použijeme ještě nástroje „rozmazání“ a zadáním % rozmazání."— Transkript prezentace:

1 Tímto nástrojem můžeme provést různé doplnění, nebo rozšíření základního obrázku. Pro koláže použijeme ještě nástroje „rozmazání“ a zadáním % rozmazání okrajů je pak prolnutí pozvolné.

2 Nástroj najdeme v „editoru“, liště „upravit“. Použijeme jej v případě, že víme, že ve schránce (úložná paměť OS) nemáme nakopírovaný obrázek k vložení. Použití ikony stejného nástroje je totožné, s tím rozdílem, že máme obrázek ve schránce.

3 Tato výzva ke vložení se nám otevře po kliknutí na řádek „obrázek do obrázku“, nebo po kliknutí na ikonu, když nemáme obrázek ve schránce. Vyzívá nás k „výběru obrázku“ z adresářů.

4 Ze základního obrázku provedeme výběr a ořez použitelné části ke znásobení pro vyrobení podkladu. Ořez provedeme kliknutím pravého tlačítka myši do prostoru výběru.

5 Oříznutý výběr upravíme nástrojem „Upravit barvy“. Odstín volíme s ohledem na jeho použití, např. rám obrazu s obdobným, nebo kontrastním barevným laděním.

6 Pro složení čtveřice připraveného výřezu si vytvoříme dostatečně velkou, novou pracovní plochu nástroji „Soubor/Nový“. Rozměr musí odpovídat dvojnásobku výšky a šířky základního výřezu.

7 Vložení výřezu do pracovní plochy je jen jednou z metod sestavení podkladu navazujícího i při dalším znásobování. Je možné i přidávání prázdné plochy (plátna) v násobcích základního obrazu. Základní obrázek otáčíme a převracíme tak, že použijeme nástroje ZONER-u v úpravách.

8 Postupně vkládáme výřez otočený, nebo převrácený. Snažíme se o co nejpřesnější návaznost. Poslední díl je převrácený svisle.

9 Přidávání plochy pro vložení dalšího dílu výřezu provedeme na přesný rozměr základního výřezu

10 Při variantě vkládání do pracovní plochy musíme přesahující pracovní plochu oříznout. Upravíme rozměr složeného podkladu tak, aby přesahoval velikost vkládané fotky.

11 Podklad Podklad s vloženou fotkou

12 Pokud by rozměr podkladu a fotografie nepřesahoval stejnoměrně, příjde na řadu nástroj ořezu, kterým rámeček upravíme na stejnou šířku, pokud nemáme v úmyslu přidávat do některé, zřejmě spodní části vkládat popis, případně jiný text.

13 Poslední úpravou stejnoměrného rámečku je nastínování vnějších hran nástrojem „efekt 3D“. Barvu, šířku, výšku a průhlednost okraje volíme v souladu se základními barvami rámečku.

14


Stáhnout ppt "Tímto nástrojem můžeme provést různé doplnění, nebo rozšíření základního obrázku. Pro koláže použijeme ještě nástroje „rozmazání“ a zadáním % rozmazání."

Podobné prezentace


Reklamy Google