Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z."— Transkript prezentace:

1 Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ

2 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha svatého, narodil se z Marie Panny,trpěl pod Pontským Pilátem,byl ukřižován, umřel a byl pohřben,´sestoupil do pekel, třetího dne vstal z mrtvých,vstoupil na nebesa,sedí na pravici Boha Otce všemohoucího, odkud přijde soudit živé i mrtvé. 3) Věřím v Ducha svatého, 4) svatou církev obecnou, 5) svatých obcování, 6) hříchů odpuštění, 7) těla z mrtvých vzkříšení 8) a život věčný. 9) Amen.

3 Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha svatého, narodil se z Marie Panny,trpěl pod Pontským Pilátem,byl ukřižován, umřel a byl pohřben,´sestoupil do pekel, třetího dne vstal z mrtvých,vstoupil na nebesa,sedí na pravici Boha Otce všemohoucího, odkud přijde soudit živé i mrtvé. 3) Věřím v Ducha svatého, 4) svatou církev obecnou, 5) svatých obcování, 6) hříchů odpuštění, 7) těla z mrtvých vzkříšení 8) a život věčný. 9) Amen.

4 Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ 1) Víra: 1)mluvení 2)skutek 3)vidění 4) odvaha

5 Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ 2) život: Aspekty života: a) růst 1 Korintským 3:4 Když jeden říká: "Já jsem Pavlův" a druhý "Já zas Apollův", nechováte se jen jako obyčejní lidé? 5 Kdo je vůbec Apollos? Kdo je Pavel? Služebníci, skrze něž jste uvěřili, a to každý, jak mu dal Pán. 6 Já jsem sázel, Apollos zaléval, ale vzrůst vám dal Bůh. b) účel Efezským 2:10 Jsme přece jeho dílo! Bůh nás v Kristu Ježíši stvořil k dobrým skutkům, které předem připravil, abychom se jim věnovali. c) naplnění Galatským 2:20 nežiji už já, ale žije ve mně Kristus. A život, který zde nyní žiji, žiji ve víře v Syna Božího, který si mne zamiloval a vydal sebe samého za mne.

6 Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ 3) Život věčný: Filipským 1:21 Život, to je pro mne Kristus, a smrt je pro mne zisk. 22 Mám-li žít v tomto těle, získám tím možnost další práce. Nevím tedy, co bych vyvolil, 23 táhne mne to na obě strany: Toužím odejít a být s Kristem, což je jistě mnohem lepší; 24 ale zůstat v tomto těle je zase potřebnější pro vás. 25 Proto pevně spoléhám, že zůstanu a budu se všemi vámi k vašemu prospěchu a k radosti vaší víry, 26 abyste se mohli mno u ještě více chlubit v Kristu Ježíši, když k vám opět přijdu.

7 Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ Závěr: a) usiluj o život b) překonávej překážky c) hodnoť svůj život


Stáhnout ppt "Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z."

Podobné prezentace


Reklamy Google