Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Co můžete z této karikatury vyčíst? Co podle vás představuje? Na co upozorňuje? Britská karikatura Cecila Rhodese z r. 1892.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Co můžete z této karikatury vyčíst? Co podle vás představuje? Na co upozorňuje? Britská karikatura Cecila Rhodese z r. 1892."— Transkript prezentace:

1 Co můžete z této karikatury vyčíst? Co podle vás představuje? Na co upozorňuje? Britská karikatura Cecila Rhodese z r. 1892

2 Jak se Evropané chovali při objevování světa?

3 Které vlastnosti básník přisuzuje bělochům a které domorodým obyvatelem? Kterými slovy označuje kolonizátory a kterými domorodce?

4 Učebnice str. 96 Co všechno Evropané z kolonií získávali? Co koloniím dávali? Porovnej si to s poznámkami z minulé hodiny, nové nápady si doplň

5 Učebnice str. 97 Jaké byly vztahy mezi Evropany a původními obyvateli? Vyobrazení, které mělo upravovat vztahy mezi bílými osadníky a původními obyvateli Austrálie. Jak měli vztahy podle vyobrazení vypadat? Odpovídala realita vyobrazením?

6 Co tyto vztahy přinášely/braly Evropanům/původním obyvatelům? Jak se podle tebe cítili Evropané/ původní obyvatelé?

7 Učebnice str. 97 Jak se někteří lidé snažili pomáhat? Jaké vztahy fungují mezi západními zeměmi a státy dnešní Afriky nebo Asie dnes?

8 Jak se Evropané chovali při objevování světa? Můžeme si z toho odnést nějaké ponaučení?


Stáhnout ppt "Co můžete z této karikatury vyčíst? Co podle vás představuje? Na co upozorňuje? Britská karikatura Cecila Rhodese z r. 1892."

Podobné prezentace


Reklamy Google