Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CZ.1.07/1.4.00/21.2791VY_32_INOVACE_273_AJ6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Předmět:Anglický.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CZ.1.07/1.4.00/21.2791VY_32_INOVACE_273_AJ6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Předmět:Anglický."— Transkript prezentace:

1 CZ.1.07/1.4.00/21.2791VY_32_INOVACE_273_AJ6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Předmět:Anglický jazyk Ročník:6. ročník Klíčová slova:prezentace-přivlastňovací pád, sloveso to have got, přivlastňovací zájmena, opakování 2.lekce učebnice Way to win pro 6.ročník ZŠ Autor:Mgr. Helena Lehkoživová Vzdělávací zařízení: Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400 Pionýrů 400, 738 02 Frýdek-Místek Ověřeno ve výuce dne:20.3.2012 Očekávaný výstup:znalost tvoření a použití přivlastňovacího pádu, slovní zásoby dané lekce, prohloubení znalostí slovesa to have got a přivlastňovacích zájmen

2 WAY TO WIN UNIT 2 REVISION

3 Describe the photo Hi, I am Claire Walker and this is my family.

4 Match the words grandmaskvělý funnypes unclesuchozemská želva auntbabička greatteta grandpastrejda dogdědeček tortoiselegrační

5 Match the words That‘s nothing!Chudák Debbie! boyfriendvítěz, mistr It‘s not my cup of tea. přítel Poor Debbie!A co Jenny? championTo nic není! What about Jenny?Není to podle mého gusta.

6 Match the words cagečaj, svačina nothingzdravotní sestra computerpřítelkyně teadomácí mazlíček pettabulka girlfriendpočítač nurseklec chartnic

7 Name the animals

8 Possessive case přivlastňovací pád tvoříme přidáním apostrofu a s k podstatnému jménu např.: Mike‘s sister u množného čísla končícího na s už nepřídáváme další s, pouze připojíme apostrof the boys‘ class u nepravidelného možného čísla se přivlastňovací pád tvoří stejně jako u čísla jednotného the children‘s toys

9 Make collocations Jennypencil kidsbags budgiesister Peterbook pupilsbrother frienddog childrenbikes Mikecage

10 The verb to have got – positive statement have got znamená „mít“, v tomto tvaru se se vyskytuje ve všech osobách kromě 3.os.č.j., tam je tvar has got Plný tvarStažený tvar I have gotI‘ ve got You have gotYou‘ve got He has gotHe‘s got She has gotShe‘s got It has gotIt‘s got We have gotWe‘ve got You have gotYou‘ve got They have gotThey‘ve got

11 Add the verb to have got I …………………… a restaurant. You ………………… a pencil case. He ……………… a felt-tip. She ………………… a sweatshirt. It ……………… a cage. We ……………… a house. You ……………… a garden. They …………………… a swimming pool.

12 The verb to have got - negative statement zápor tvoříme přidáním slovíčka not mezi have/has a got Plný tvarStažený tvar I have not gotI haven‘t got You have not gotYou haven‘t got He has not gotHe hasn‘t got She is has not gotShe hasn‘t got It is has not gotIt hasn‘t got We have not gotWe haven‘t got You have not gotYou haven‘t got They have not gotThey haven‘t got

13 Questions and short answers otázku tvoříme změnou pořadí podmětu a slovesa have/has krátké odpovědí tvoříme pomocí Yes/No, zájmena a slovesa have/has např.: Yes, I have. / No I haven‘t. ! V krátké odpovědi nepoužíváme stažený tvar a vynecháváme got. podmětsloveso have/has Youhave gota dog. sloveso have/haspodmět Haveyou gota dog?

14 Add the verb to have got, make negative statements I …………………… a rabbit. You …………………. a cat. He ……………….. a goldfish. She …………………. a tortoise. It ……………….. a cage. We ………………. a turtle. You ………………. a budgie. They ……………………. a hamster.

15 Make questions and short answers I have got a car. You have got a cat. He has got a felt-tip. She has got a book. It has got a box. We have got a flat. You have got a snake. They have got a hamster.

16 Possesive adjectives personal pronounspossesive adjectives Imy Youyour Hehis Sheher Itits Weour Youyour Theytheir

17 Complete the sentences, use possessive adjectives This is ………………. (I) rabbit Speedy. Is this ………………. (you) cat Daisy? It is …………….. (he) turtle Lazy. This is ……………. (she) horse Black. Is this ………………. (it) cage? It is ………………….. (we) budgie Sing Sing. This is …………….. (you) dog Spark. This is ……………….. (they) hamster Chip.

18 Obrázek ze snímku č. 3 [cit. 2012-19-03] ms word-klipart Obrázky ze snímku č. 7 [cit. 2012-19-03] ms word-klipart


Stáhnout ppt "CZ.1.07/1.4.00/21.2791VY_32_INOVACE_273_AJ6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Předmět:Anglický."

Podobné prezentace


Reklamy Google