Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CAPOEIRA Prezentace Brazilského bojového umění, které mísí prvky tance a kopů a akrobacie…

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CAPOEIRA Prezentace Brazilského bojového umění, které mísí prvky tance a kopů a akrobacie…"— Transkript prezentace:

1 CAPOEIRA Prezentace Brazilského bojového umění, které mísí prvky tance a kopů a akrobacie…

2 Capoeira vznikla v jižní Americe za doby otroctví. Otroci byli utiskování svými pány a proto obranu maskovali tancem…. Toto byl jediný možný způsob obrany, protože v této době měl život otroka cenu menší než byl život zvířete. Proto byla vymyšlena Capoeira. Otroci tancem maskovali toto bojové umění a jejich utiskovatelé jim nemohli nic říci. Potom se toto umění začalo zdokonalovat… Dnes se už liší od prvního druhu tohoto umění. Nejhezčí pohled na toto bojové umění je na Brazilské pláži při západu slunce… Uznejte sami….

3 Capoeira je kombinací kopů, tance, a akrobacie. Jejím cílem není soupeře zničit ale přechytračit Proto při souboji bojovníci nekopají do sebe. Souboj probíhá v přátelském duchu a je jen málo kontaktní.

4 Ovšem nedílnou součástí capoeiry je i akrobacie. Správný capoeirista by neměl umět jen kopy nebo jen akrobacii. Chce to skloubit vše dohromady. Akrobacie je velmi těžká součást tohoto umění. Salta, přemety, hvězdy, to vše je součástí capoeiry….

5

6 Nedílnou součástí tohoto umění jsou i pásky označující hodnost…

7 Jedním z hlavních cílů je rozšířit capoeiru po celé České Republice je jen málo rozšířená a málokdo ví o čem pojednává. Jediný trenér Českého původu, který cvičí capoeiru a má na trenérský pás (modrý) trénuje v Českých Budějovicích. Další kvalifikovaný trenér trénuje v Praze, ale to není Čech. Budějovický trenér se Jmenuje Evžen Pešek. Zkončil devátý na mistrovství Evropy v capoeiře. Jestli se povede capoeiru rozšířit alespoň tak jako východní bojová umění, tak to bude velký úspěch.

8 A na závěr posuďte sami…. Každý toto bojové umění sráží a říká, že je k ničemu a že se sním člověk neubrání ale je to blbost… Toto bojové umění je plnohodnotné a někdy i dost bolí….

9 Pokud chcete prezentaci prohlédnout ještě jednou klikněte na obrázek. A pokud ne a chcete jít pryč a nikdy již tuto prezentaci nechcete vidět klikněte sem.klikněte


Stáhnout ppt "CAPOEIRA Prezentace Brazilského bojového umění, které mísí prvky tance a kopů a akrobacie…"

Podobné prezentace


Reklamy Google