Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0809. Vzájemná poloha dvou přímek - rovnoběžnost 2. února 2013VY_32_INOVACE_110320_Vzajemna_poloha_dvou_primek_-_rovnobeznost_DUM

2 Vzájemná poloha dvou přímek - rovnoběžnost Dvě přímky ležící v téže rovině jsou: a)RŮZNOBĚŽNÉ - společný právě jeden bod, tzv. průsečík b)ROVNOBĚŽNÉ RŮZNÉ - nemají společný žádný bod c)TOTOŽNÉ - nekonečně mnoho společných bodů (rovnoběžné shodné)

3 Vzájemná poloha dvou přímek - rovnoběžnost

4

5

6

7

8 Jsou-li směrové, popřípadě normálové vektory přímek p, q rovnoběžné (kolineární, nenulové násobky), jsou tyto přímky rovnoběžné

9 Vzájemná poloha dvou přímek - rovnoběžnost

10

11

12

13

14

15

16

17

18 Klikněte na následující odkaz a ověřte své znalosti. KVÍZKVÍZ

19 CITACE ZDROJŮ Všechny objekty byly nakresleny v programu GeoNext verze 1.74 http://www.geonext.de Kvíz byl vytvořen v programu HotPotatoes.


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kryšpín. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková."

Podobné prezentace


Reklamy Google