Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sabine Teichert Manažer prodeje & marketingu červen, 2007 Vítejte na Informačním dni společnosti EBSCO.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sabine Teichert Manažer prodeje & marketingu červen, 2007 Vítejte na Informačním dni společnosti EBSCO."— Transkript prezentace:

1 Sabine Teichert Manažer prodeje & marketingu červen, 2007 Vítejte na Informačním dni společnosti EBSCO

2 EBSCO - Elton Bryson Stephens Company  Největší předplatitelská agentura na trhu se zkušenostmi v praxi již více než 60 let  Přes 5,000 zaměstnanců  2 hlavní divize společnosti EBSCO: -EBSCO Subscription Services = předplatitelská agentura -EBSCO Publishing = plnotextové a bibliografické databáze  Centrála společnosti v americkém Birminghamu, USA  Hlavní konsolidační centra: -Birmingham, USA -Aalsmeer, Nizozemsko  Finanční spolehlivost v soukromém vlastnictví -Vysoký rating 5A1 od společnosti Dun & Bradstreet

3 EBSCO Information Services 32 samostatně fungujících poboček ve 21 zemích

4 EBSCO Informations Services  Německy hovořící země: Německo, Rakousko a Švýcarsko  Střední a jihovýchodní Evropa, Rusko a země bývalého SSSR  Pobočky v Berlíně, Praze a Varšavě  Obchodní zástupci (5 zaměstnanců)  Oddělení péče o zákazníky (25 zaměstnanců) – jeden kontakt pro všechny pobočky  Generální manažer  Cary A. Bruce  Pobočka v Praze – kontaktní osoby Vojislav Milovanovič Martin Berka

5 Služby, které provádíme: √Předplatné elektronických a tištěných časopisů, časopiseckých kolekcí √Nástroje na správu elektronických zdrojů √Plnotextové a sekundární databáze √Elektronické knihy √Autorizovaný prodejce produktů organizace IEEE v České republice √A veškerý servis s tím spojený pro různé typy knihoven a výzkumné organizace -Služba EBSCO Information MarketPlace SM přináší jednotlivým EBSCO zákazníkům z řad soukromých společností přehlednou a názornou ukázku řešení dodávky elektronických zdrojů

6 Stoupající význam online zdrojů – graf prodeje, rok 2006 (graf ukazující prodej podle formátu časopisů — rok 2006)

7 Přináší více zdrojů pro Vaši knihovnu více problémů? Víme, jak na to!

8 Získejte a spravujte Vaše předplatné! EBSCONET: správa Vašeho předplatného doplněná o databázi složenou 300,000 titulů a určenou k tomu, aby knihovníkům pomáhala efektivně objednávat, vyhledávat a urgovat. EBSCO MarketPlace: webově orientovaný nástroj na objednávání a spravování předplatného novin a časopisů. Služba MarketPlace je určena především společnostem a nabízí dvě řešení: přehledný a názorný styl výstupu údajů z počítače na obrazovku a dodání elektronických časopisů.

9 Vyhledávání EBSCOhost: Platforma společnosti EBSCO sloužící k vyhledávání obsahu ve výzkumných bibliografických databázích divize EBSCO Publishing. WebFeat: Služba Webfeat plní funkci metavyhledávacího nástroje pro malé a střední knihovny při rozšířování počtu jejich elektronických zdrojů. Umožňuje vyhledávat jakoukoli databázi zvlášť, nebo i všechny najednou na zcela jednoduchém rozhraní.

10 Přístup k časopisům a databázím EBSCOhost Research Databases: portál, který poskytuje přístup k více než 200 bibliografickým a plnotextovým databázím, pokrývající celou oblast výzkumu. EBSCO A-to-Z: Služba, která poskytuje kompletní soupis Vašich elektronických časopisů. EBSCOhost Electronic Journal Service: Portál společnosti EBSCO pro přístup a správu elektronických časopisů (více než 15,000 online periodik).

11 Odkazové služby Linksource: odkazový rozkládač s otev ř enou URL adresou poskytuje koncovým u ž ivatelům snadný a rychlý přístup k plným textům do všech elektronických zdrojů.

12 Zhodnocení dat ScholarlyStats: portál pro správu uživatelských statistik, který poskytuje knihovním administrátorům jednoduchý přístup do uživatelských statistik, které sledují jejich dodavatele.

13 Pevná spolupráce! Společnost EBSCO a nabídka elektronických knih od různých nakladatelů

14 Příklady elektronických časopiseckých kolekcí Karger Nature Project Muse A další nakladatelé:

15 Elektronická knihovna IEL – více než 1,6 miliónu článků & dokumentů Online kolekce organizace IEEE -IEEE/IEL Elektronická knihovna (IEL) -IEEE All Society Periodicals Package (ASPP) (kolekce periodik IEEE) -IEEE Proceedings Order Plans (POP & POP All) (Výsledky z konferenčních jednání společnosti IEEE) -IEEE Enterprise (pro podniky a společnosti) Organizace IEEE pokrývá celou oblast technologie: -Antény -Biomedicínské inženýrství -Počítače -Elektronické inženýrství -Průmyslové inženýrství -Nanotechnologie -Jaderná fyzika -Optika -Radiologie -Doprava Společnost EBSCO je autorizovaným prodejcem IEEE online kolekcí v České republice!

16 Naše služby pro Vaši knihovnu!

17 Děkujeme Vám za pozornost!


Stáhnout ppt "Sabine Teichert Manažer prodeje & marketingu červen, 2007 Vítejte na Informačním dni společnosti EBSCO."

Podobné prezentace


Reklamy Google