Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ETwinningový Webinář „Jak efektivně zažádat o Quality Label“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ETwinningový Webinář „Jak efektivně zažádat o Quality Label“"— Transkript prezentace:

1 eTwinningový Webinář „Jak efektivně zažádat o Quality Label“

2 eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol

3 Lektoři: Ivana Brabcová i.brabcova@gmail.com Pavla Sedlářová sedlarovapavla@gmail.com i.brabcova@gmail.com sedlarovapavla@gmail.com i.brabcova@gmail.com sedlarovapavla@gmail.com Národní podpůrné středisko www.etwinning.cz

4 Předchozí webináře 2.kolo eTwinningových webinářů: březen – červen Témata : Začínáme s eTwinningem, Kvalitní projekt, Spolupracujeme v týmu, Video a jiné nástroje na TwinSpace, Promluvme si fotkou, Videokonference, TwinSpace, Comenius a eTwinning, Harmonogram a termíny v projektu, Publikujeme výsledky Jak na QL - poslední webinář tohoto školního roku V říjnu opět pokračujeme již třetím kolem webinářů!

5 Co se naučíme dnes? Co je to Quality Label Proč je dobré zažádat a získat Quality Label? Kdo … Kde … Dokdy … Jak … může zažádat? Formulář žádosti - administrace Hlavní evropská kritéria žádosti

6 QUALITY LABEL = CERTIFIKÁT KVALITY

7 Co je to Quality Label Udělován učitelům za realizaci kvalitního eTwinningového projektu na dvou úrovních – národní a celoevropské. QL je konkrétním oceněním skvělé a kvalitní mezinárodní projektové práce, motivací, uznáním. Národní QL – info na www.etwinning.cz www.etwinning.cz Certifikáty udělují NSS pro eTwinning. Učitel vyplní přes Desktop žádost o udělení certifikátu v rodném jazyce (2 projekty = 2 žádosti). Každý zapojený učitel žádá sám za sebe. V ČR žádost hodnotí komise odborníků dle předem stanovených kritérií, termín podání: do 1.7.2014.hodnotí komise odborníků

8 Evropský QL Uděluje jej CSS pro eTwinning jednou ročně. Učitel nežádá! Je udělen projektům, které obdrží Národní certifikáty kvality v minimálně dvou zapojených zemích a které navrhne minimálně jedno NSS. Podmínkou účasti v soutěži o Evropské eTwinningové ceny je získání Evropského certifikátu kvality.

9 ŽÁDOST O QUALITY LABEL

10 Jak na Quality Label - první tipy O QL můžete zažádat nejen po dokončení projektu, ale i v jeho průběhu. Žádost vyplňuje každý ze zúčastněných učitelů sám za sebe. Žádost si napište předem do textového editoru – k vyplnění je přidělena časová dotace 30 minut. Předem připravenou žádost ji můžete zkontrolovat, přepsat, doplnit informace atd. Pište v českém jazyce. Dejte pozor na omezený počet slov – diakritika počet ještě sníží. Aby měli hodnotitelé šanci nahlédnout do vašeho projektu, zveřejněte co nejvíce výstupů či hodnotitelům přidělte přihlašovací jméno a heslo vašeho TwinSpace. Využijte Deníku projektu.

11 Kde naleznete formulář žádosti? Pracovní plocha pro učitele – Desktop v sekci Projekty

12 HLAVNÍ EVROPSKÁ KRITÉRIA

13 Pedagogická inovace a tvořivost Jaké nové pedagogické metody a postupy jste při projektové práci používali? -shromažďování informací, porovnávání, výzkum, analýza, problémové učení, … -samostatná, skupinová práce, mezinárodní týmy, … Jaké nové rozměry přinesl projekt do výuky? Do jaké míry byli pedagogové a žáci tvořiví? Jak byli do projektu motivování žáci?

14 Začlenění do učebního plánu Jak jste projekt začlenili do vzdělávacího plánu? V jakých předmětech žáci na projektu pracovali? Jaké učivo jste v projektu probírali? Které kompetence projekt u dětí rozvíjel? Vytvářeli jste vlastní studijní materiály? Hodnotili jste jednotlivé aktivity žáků?

15 Komunikace a výměna informací mezi partnerskými školami Jak jste v projektu učitelé i žáci komunikovali? (nástroje – email, chat, diskusní fóra, wiki, blog, videokonference, aj.) Připravili jste komunikační aktivity a začlenili interaktivitu? Jak jste si vyměňovali dokumenty? Kde sdílíte výstupy?

16 Spolupráce partnerských škol Jak jste s partnery spolupracovali? Jak jste postupovali při plnění aktivit, úkolů? Které úkoly plnili či vymýšleli vaši žáci? Pracovali žáci sami, ve skupinách či mezinárodních skupinkách? Jaké se žáci podíleli na výstupech z projektu?

17 Využití moderních technologií Jaké nástroje a technologie jste v různých fázích projektu využívali? Jaké nástroje jste využívali ke komunikaci, k tvorbě výstupů, ke spolupráci, ke sdílení, k prezentaci? Které nástroje byly pro vás inovativní a jaké způsoby práce s ICT považujete ve vašem projektu za tvůrčí? Pracovali jste s nástroji s ohledem na eBezpečnost a copyright?

18 Výsledky, přínos a dokumentace Co pro Vás a Vaše žáky bylo přínosem? Čeho si na výsledcích projektu ceníte nejvíce? Je váš projekt i dále přenositelný? Dosáhli jste předem stanovených cílů? Mohou být vaše výstupy a materiály využity i ostatními? Prezentovali jste vaše výstupy? Kde?

19 Další ocenění, náhled Pokud jste za projekt již získali nějaké ocenění, nebuďte skromní a napište o nich. Přečtěte si ještě jednou vyplněný formulář a odešlete ho.

20 PŘEDÁVÁNÍ CERTIFIKÁTŮ

21 … a to nejlepší nakonec Národní konference eTwinning, 9.-11.říjen 2014 Předávání Certifikátů kvality Udělování Národních cen eTwinning Výstava výstupů z nejlepších projektů, workshopy …

22 Děkujeme za pozornost. www.naep.czwww.etwinning.czwww.etwinning.net


Stáhnout ppt "ETwinningový Webinář „Jak efektivně zažádat o Quality Label“"

Podobné prezentace


Reklamy Google