Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_155_klid a pohyb těles-otázky Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_155_klid a pohyb těles-otázky Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká."— Transkript prezentace:

1 Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_155_klid a pohyb těles-otázky Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova 1526, příspěvková organizace Tel: 487 829 220, fax 487 829 235 Jméno autora VMJana Slaboňová Datum vytvoření VM22.7.2011 Ročník použití VMsedmý Vzdělávací oblast/oborČlověk a příroda/fyzika Anotace VMOtázky a úkoly k procvičení učiva „Klid a pohyb těles“

2 XI. Klid a pohyb těles - otázky 1.Alenka sedí v loďce a nechává se unášet proudem řeky. Je v klidu nebo v pohybu vzhledem A) k sedátku loďky B) ke stromu na břehu C) k vodě v řece? 2.Uveď alespoň tři příklady těles, které jsou vzhledem k sobě v pohybu. 3.Uveď alespoň dva příklady těles, které jsou vzhledem k sobě v klidu. 4.Uveď příklad, kdy je jedno těleso zároveň v klidu i v pohybu k jiným tělesům. 5.Proč je těžké popsat, kdy je těleso v klidu?

3 Odpovědi na otázky 1. A) v klidu B) v pohybu C) v klidu 2.Např. Řidič jedoucího automobilu k silnici, pilot letícího letadla k Zemi, běžec vzhledem k divákům. 3.Např. Parašutista ke svému padáku, řidič ke své sedačce. 4.Např. Když jdeš do školy, tak tvůj batoh je vzhledem k tobě v klidu a vzhledem k cestě v pohybu. 5.Protože žádné „skutečně klidné“ místo (tj. místo, kde se opravdu vůbec nic nehýbe) ve vesmíru není.


Stáhnout ppt "Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_155_klid a pohyb těles-otázky Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká."

Podobné prezentace


Reklamy Google