Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TABULKA VE WORDU VY_32_INOVACE_F3-17 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TABULKA VE WORDU VY_32_INOVACE_F3-17 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš"— Transkript prezentace:

1 TABULKA VE WORDU VY_32_INOVACE_F3-17 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VYTVOŘENÍ TABULKY V PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut PŘEDMĚT: Informatika Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

2 Tabulka ve Wordu

3 Pro tvorbu tabulek existují vhodnější programy např. Excel.
Přesto lze i ve Wordu vytvořit a upravovat tabulky. Důvodem často potřeba vložit jednoduchou tabulku do textu. Postup je následující:

4 1) V nabídce Vložit zvolíte možnost Tabulka.
2) Zvolíme Vložit tabulku 3) V nabídce Vložit tabulku zvolíte počet řádků, sloupců a šířku sloupců. Tabulka podle zadaných parametrů se zobrazí na stránce na pozici kurzoru.

5 5) Nyní vepíšete do tabulky údaje.
4) Stejného cíle dosáhneme pomocí LTM, kterým můžeme rychle zvolit kolik řádků a sloupců má naše budoucí tabulka mít. 5) Nyní vepíšete do tabulky údaje. 5) Upravíte tabulku. Poklepání PTM zobrazíte kontextové menu, pomocí kterého můžete tabulku upravovat. Například ohraničení a stínování, směr textu, zarovnání buněk a další.

6 Další možnost jak tabulku upravit, je použít záložku Nástroje tabulky – Návrh.
Nebo Rozložení.

7 Šířku sloupců nebo řádků lze upravit uchopením LTM a tažením na požadovanou šířku nebo délku.

8 CVIČENÍ Spusť si na svém počítači program WORD a vytvoř v něm tabulku, kterou použiješ jako rozvrh své třídy. 1.HOD 2.HOD 3.HOD 4.HOD 5.HOD 6.HOD 7.HOD 8.HOD PO M ČJ AJ Z NJ TV ÚT FY VV ST DĚJ OV HV ČT Tv INF

9 ZDROJE: L.Kovářová, V. Němec, M. Jiříček, P. Navrátil.: Informatika pro základní školy 2. Computer media s.r.o. 2009, ISBN Použité obrázky a video: autor materiálu.


Stáhnout ppt "TABULKA VE WORDU VY_32_INOVACE_F3-17 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš"

Podobné prezentace


Reklamy Google