Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vytvořil: David Dvořák VII.B, 12 let Základní škola Šumperk,Vrchlického 22, Šumperk 787 01 Tel: 583 212 705.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vytvořil: David Dvořák VII.B, 12 let Základní škola Šumperk,Vrchlického 22, Šumperk 787 01 Tel: 583 212 705."— Transkript prezentace:

1 Vytvořil: David Dvořák VII.B, 12 let Základní škola Šumperk,Vrchlického 22, Šumperk 787 01 Tel: 583 212 705

2 Kdo je to Stalker? Stalker je člověk patologicky posedlý zájmem o jinou osobu, často veřejně známou. Projevuje se zejména opakovaným fyzickým sledováním, nechtěnými kontakty (dopisy atp.), dlouhodobým sledováním aktivit dotyčné osoby a sbíráním informací o ní, případně nemístným oslovováním jejích příbuzných, přátel atp. Takový zájem cílenou osobu obtěžuje, narušuje její soukromí a může vzbuzovat strach; někdy ústí až v trestní stíhání stalkera.

3 KYBERSTALKING KYBERSTALKING je zneužívání internetu, mobilních telefonů či jiných informačních a komunikačních technologií ke stalkingu. STALKING STALKING v překladu znamená pronásledování, opakované stupňované obtěžované, které může mít různou podobu a intenzitu.

4 Co je to stalking? Anglický výraz „stalking“ označoval původně v řeči lovců stopování, přiblížení se k lovené zvěři. V kriminologickém smyslu je definován jako úmyslné, zlovolné pronásledování a obtěžování jiné osoby, které snižuje kvalitu jejího života a ohrožuje její bezpečnost. Obtěžující pronásledování se může týkat kohokoli, nejen prominentů ze show-businessu či politiky.

5 Kdo ti může pomoci? Podcenit riziko stalkingu se může ošklivě nevyplatit. Dlouhodobé výhrůžky a pronásledování jsou obrovskou zátěží pro psychiku. Pokud se s touto formou obtěžování setkáš, neváhej se svěřit své rodině a přátelům. Ve chvíli, kdy si uvědomíš, že žiješ ve stálém stresu a strachu z obtěžování, je nejvyšší čas obrátit se na policii. Pomoci ti může také telefonní linka Bílého kruhu bezpečí s telefonním číslem 257 317 110.

6 KONECPREZENTACE


Stáhnout ppt "Vytvořil: David Dvořák VII.B, 12 let Základní škola Šumperk,Vrchlického 22, Šumperk 787 01 Tel: 583 212 705."

Podobné prezentace


Reklamy Google