Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná."— Transkript prezentace:

1 Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná střední škola, Rakovník, Na Jirkově 2309, 269 01 Rakovník Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.1092 Název DUM : VY_42_INOVACE_MAT_02_03 PředmětMATEMATIKA Tematický okruhSLOVNÍ ÚLOHY Klíčová slova:slovní úlohy, zlomky, procenta Autor RNDr. Milena Knappová Rok vytvoření 2013Ročník učňovské obory, nástavbové studium Anotace: Materiál slouží k opakování učiva i při samostatné přípravě studentů na maturitní zkoušku. Metodický pokyn: Materiál slouží k opakování dané problematiky a k samostatné přípravě k maturitní zkoušce. Cílová skupina: studenti střední školy, 15 a více let.

2 Slovní úlohy s procenty a zlomky RNDr. Milena Knappová Slovní úlohy, zlomky, procenta

3 Obsah: Zlevnění výrobku Návštěvníci ve fitcentru Obsah obdélníku Objem krychle

4 Závěr: První výrobek byl zlevněn o 60% původní ceny. Druhý výrobek byl zlevněn o 75% původní ceny. Zlevnění výrobku : obsah První výrobek byl zlevněn o tři pětiny ceny. O kolik procent byl zlevněn? Druhý výrobek byl zlevněn a prodává se za čtvrtinu původní ceny. O kolik procent byl zlevněn?

5 Návštěvníci ve fitcentru: obsah Podle měsíčních statistik do fitcentra chodí čtvrtina návštěvníků dopoledne, dvě pětiny návštěvníků odpoledne do 18.00 hodin a zbytek návštěvníků večer po osmnácté hodině. Kolik procent návštěvníků chodí do fitcentra večer? Závěr: Do fitcentra chodí večer 35% návštěvníků.

6 Obsah obdélníku: obsah Delší stranu obdélníku zvětšíme o jednu pětinu její délky a kratší stranu zvětšíme o jednu třetinu její délky. O kolik procent se zvětší obsah obdélníku? Závěr: Obsah obdélníku se zvětší o 60%.

7 Objem krychle: obsah Hranu krychle zmenšíme o jednu pětinu její délky. O kolik procent se zmenší objem této krychle? Závěr: Objem krychle se zmenší o 48,8%.

8 Použité materiály: Vlastní archiv autorky. Materiál je určen pro bezplatné používání při výuce a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Obrazový materiál je vytvořen v programech Cabri II Plus, Inkscape a GIMP. Soubor vzorových úloh: http://www.novamaturita.cz/index.php?id_document=1404036720&at=1http://www.novamaturita.cz/index.php?id_document=1404036720&at=1, http://www.novamaturita.cz/index.php?id_document=1404037154&at=1


Stáhnout ppt "Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná."

Podobné prezentace


Reklamy Google