Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Čeští studenti v městě Neumarkt neděle 22. 4. 2012 – pátek 27. 4. 2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Čeští studenti v městě Neumarkt neděle 22. 4. 2012 – pátek 27. 4. 2012."— Transkript prezentace:

1 Čeští studenti v městě Neumarkt neděle 22. 4. 2012 – pátek 27. 4. 2012

2 Byli jsme v Neumarktu ! Po několikaměsíční práci na mezinárodním eTwinning projektu „ An Old Neighbour and New Friend“ spolu s Mädchen Realschule se v neděli 22. 4. 2012 skupina čtrnácti českých studentů z nižšího GVM vypravila navštívit své parnerky v bavorském městě Neumarkt.

3 Příjezd do Neumarktu Po devítihodinové cestě vlakem (s přestupováním v Praze a Regensburgu) jsme v 15:40 vystoupili na nádraží ve městě Neumarkt, kde nás již očekávali naše partnerky a jejich rodiče, u kterých jsme pak celý týden pobývali.

4

5 Pondělí 23. 4. 2012 V pondělí ráno nás naše německé partnerky vzaly s sebou do školy. Jejich Mädchen Realschule stojí v malebné části města – vodní nádrži před budovou školy kralují kachny, ale doslechli jsme se, že „desáťačky“ ukončují svou školní docházku tím, že plavou na blízký ostrůvek a vztyčují tam vlajku.

6 Přivítání paní ředitelkou Paní Nina Sklenar, která je koordinátorkou projektu za německou stranu, spolu se svými žákyněmi připravila na celý týden pestrý program. V pondělí ráno jsme byli v krásném atriu školy srdečně přivítáni paní ředitelkou.

7

8 Prohlídka školy Naše německé partnerky nám pak ukázali celou školu, která nám připomínala jedno velké bludiště, a tak není divu, že jsme raději dostali její plánek. Potom jsme se rozdělili do tří skupinek a šli se podívat do hodin.

9 Náš rozvrh Day/lessonGroup A (Tom áš, Ondřej, Kateřina, Ronja) Group B (Gabriela, Pavl í na, Luk áš, Jan, Veronika) Group C (Sabina, Julie, Nat á lie, Simona, Margit) Mo, 2nd lesson9d English9a R.E8d English Mo, 3rd lesson9d English7d R.E.8e Music Mo, 4thst lessson7b English6a English10c Economics Mo, 5th lesson9c Art6d English6e English Mo, 6 th lesson8c Maths9b English6e English Wed, 1st lesson6e German8b Economics7d German Wed, 2 nd lesson6a Maths7a Music9b Klapp Wed, 3 rd lessonMeeting your teachers. Room: XY Thurs, 1st lesson8f Crafts8a Art6f Art Thurs, 2 nd lesson6a Music8f Crafts6f Art Thurs, 3 rd lessonGerman and Czech partners. Meeting in the computer room.

10 Školní oběd Pondělí byl jediný den, kdy jsme dostali oběd ve škole. Výuku zde totiž mají jen dopoledne, ve 13 h. všichni končí a jdou domů. Nicméně paní školníková zde má malý bufet, sama peče skvělou pizzu, štrůdl, muffiny atd. a prodává je studentům. Ve vestibulu školy to pořád nádherně voní.

11

12

13

14

15 Přijetí na radnici Dalším bodem pondělního programu byla návštěva radnice v Neumarktu a přijetí paní starostkou, paní Ruth Dorner, která nám představila město. Přítomni byli i dva páni novináři, kteří se nás na všelicos vyptávali, a pak o našem projektu a setkání v Neumarktu napsali dva články do místních novin. Byli jsme pochváleni za řadu otázek, které jsme paní starostce položili.

16 Prohlídka města Po seznámení s městem na radnici prostřednictvím prezentace následovala opravdová prohlídka – doprovázely nás naše partnerky a kromě krásného starého centra jsme stihli navštívit i dětské hřiště.

17

18

19 Výlet do Norimberku V úterý jsme jeli vlakem na výlet do města Norimberk, které je druhým největším městem Bavorska. Počasí nám nepřálo, a tak jsme přivítali, že pro nás Nina domluvila prohlídku Německého národního muzea. Naším průvodcem po muzeu byl rodilý Angličan, který však již od svých 12 let žije v Německu (ale na jeho angličtině to znát nebylo ).

20 Národní muzeum Jeho výklad byl zasvěcený a poutavý – viděli jsme např. raritu muzea: obrovský zlatý roh z předkřesťanského období a dozvěděli jsme se o norimberském rodákovi, slavném malíři A. Dürerovi. Potom jsme měli chvíli čas na prohlídku centra města, občerstvení a trochu nakupování.

21

22

23 Školní kino Na večer pro nás naše partnerky ve škole připravily filmovou projekci jako v opravdovém kině – nechyběly ani hranolky a popcorn čerstvě usmažené ve školní cvičné kuchyni. Právě ty hranolky a popcorn byly asi lepší než sám film.

24

25 Hřiště Wölpiland Středeční dopoledne jsme strávili ve škole a v několika třídách předvedli naše prezentace a představili naši školu a město. Pak jsme i s našimi projektovými partnery zamířili do úžasného halového hřiště Wölpiland s velkými trampolínami a dalšími atrakcemi.

26

27

28 Hrad Wolfstein Ve čtvrtek dopoledne jsme vyrazili na zříceninu hradu Wolfstein, ze které byl nádherný výhled na celé město. Počasí snad ani nemohlo být lepší, škoda jen, že naše německé partnerky nemohly jít s námi.

29

30

31

32

33 Společenský večer Na závěr dne i celého našeho projektového setkaní se v atriu školy konal slavnostní společenský večer pro nás, naše partnerky a jejich rodiče - bylo úžasné, že přišli všichni i se svými dalšími dětmi (takže nás bylo na šedesát), přinesli s sebou celou řadu vynikajících bavorských specialit (např. bavorské preclíky, typickou místní sekanou, různé saláty a koláče).

34 Nechyběl ani kulturní program – vystoupení místního školního sboru a pak krátký program připravený českými studenty. Předvedli jsme prezentaci o naší škole a městě, dali rodičům kvíz o České republice a potom dvě děvčata zahrála na flétny a my všichni pak zazpívali čtyři národní písničky.

35 Rozloučení a cesta domů Domů jsme se vydali ranním vlakem v 7:59 v pátek 27.4. Dvouhodinové čekání na spoj v Regensburgu jsme využili k prohlídce starobylého centra města.

36

37

38 Domů jsme se vrátili plni dojmů a nových zkušeností. Naše první projektové setkání bylo skvělé a těšíme se, že se se svými partnerkami z Neumarktu setkáme znovu na podzim, tentokrát ve Vysokém Mýtě.

39 Na závěr … Chtěla bych na tomto místě tlumočit pochvalu za kázeň, zdvořilost a milé vystupování, kterou našim studentům vyslovila paní ředitelka i němečtí rodiče. Myslím, že jsme v Bavorsku skvěle reprezentovali jak naši školu a město, tak i Českou republiku. Na závěr bychom chtěli moc a moc poděkovat paní Nině Sklenar a našim německým partnerům za zorganizování našeho úžasného setkání v Neumarktu a německým rodičům za jejich pohostinnost.


Stáhnout ppt "Čeští studenti v městě Neumarkt neděle 22. 4. 2012 – pátek 27. 4. 2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google