Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Člověk a technické vynálezy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Člověk a technické vynálezy"— Transkript prezentace:

1 Člověk a technické vynálezy
Za předpokladu použití psacích potřeb

2 Význam vynálezů Pravěký člověk používal jednoduše opracova- né nástroje z přírodních materiálů. V dalších etapách vývoje lidstva došlo k objevu technických vynálezů k usnadnění práce, ____, ________,__________,_________. Jedním z nejvýznamnějších vynálezů člověka bylo olok(sestav slovo).

3 Gravitační síla Gravitační síla působí od-ke(vyber) středu Země.
Míč vykopne síla fotbalisty a k Zemi ho přitáh- ne ________ síla. Oštěp vyletí působením síly atleta a je přitažen k Zemi _________ silou.

4 Jednoduché stroje Páka – příkladem je otvírák lahve, ________. Nakloněná rovina – valíme-li břemeno po na- kloněné rovině, vyvineme menší-větší(vyber) sílu než kdybychom ho zvedali vzhůru. Kladka – příkladem je rameno stavebního je- řábu. Kolo – příkladem je větrný mlýn, __________.

5 Dopravní prostředky Jednoduché stroje jsou součástí složitějších strojů jako jsou dopravní prostředky. Existující druhy dopravních prostředků ______ _____________________________________. Dopravní prostředky používající k pohonu motor: _______________________________, vítr:_________, vodu: _______, plyn: ______.


Stáhnout ppt "Člověk a technické vynálezy"

Podobné prezentace


Reklamy Google