Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr."— Transkript prezentace:

1 Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr. MIROSLAVA MALUŠKOVÁ

2 Free Powerpoint TemplatesPage 2 AnotaceMateriál poukazuje na skladování a evidenci inventáře. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. AutorIng. Petra Škrášková (Autor) Mgr. Miroslava Malušková (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka- barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství M/01 Hotelnictví a cestovní ruch Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovaskladování, evidence, inventář Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiályje součástí Inventáře na úseku obsluhy

3 Free Powerpoint TemplatesPage 3 Inventář na podávání pokrmů  myjeme v horké vodě s chemickým prostředkem  opláchneme, osušíme, přeleštíme  při skladování neštosujeme příliš vysoko  skladujeme dle druhů a velikostí

4 Free Powerpoint TemplatesPage 4 Inventář na podávání nápojů  ošetřují obsluhující  sklenice se myjí v horké vodě se saponátem  oplachují se v čisté vodě, necháme oschnout na savé podložce a vypulírujeme  ukládáme dle druhů do vitrín  k usnadnění práce lze využít stolních myček na mytí skla

5 Free Powerpoint TemplatesPage 5 Příbory finančně nákladná součást inventáře, často se ztrácejí příbory se myjí v horké vodě s chemickými prostředky oplachují a leští se příbory ukládáme na uzamykatelné mís to

6 Free Powerpoint TemplatesPage 6 MSI  jeho ošetřování patří k denním povinnostem obsluhy  během provozu je nutné pečovat o čistotu a bezvadný stav  popelníky myjeme v horké vodě a leštíme

7 Free Powerpoint TemplatesPage 7 MSI hořčičníky zbavíme pod tekoucí vodou zaschlé hořčice, usušíme, přeleštíme slánky otíráme navlhčenou utěrkou a dosucha vyleštíme karafy myjeme častěji, aby si hosté při použití neznečistili ruce

8 Free Powerpoint TemplatesPage 8 Restaurační prádlo musí být čisté, nepoškozené a vyžehlené použité odkládáme na vyhrazené místo prádlo skladujeme v čistých suchých dobře větratelných místnostech ukládáme do regálů dle druhů a velikostí

9 Free Powerpoint TemplatesPage 9 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 1. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "Free Powerpoint TemplatesPage 1Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY SKLADOVÁNÍ A ÚDRŽBA INVENTÁŘE Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Mgr."

Podobné prezentace


Reklamy Google