Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_560_VĚTA_JEDNODUCHÁ_SOUV ĚTÍ Téma: OPAKOVÁNÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_560_VĚTA_JEDNODUCHÁ_SOUV ĚTÍ Téma: OPAKOVÁNÍ."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_560_VĚTA_JEDNODUCHÁ_SOUV ĚTÍ Téma: OPAKOVÁNÍ SOUVĚTÍ A VĚTY JEDNODUCHÉ Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/21. 2975

2 ANOTACE Prezentace je určena žákům 4. ročníku v hodině českého jazyka jako hodina opakovací. Žáci si zopakují rozdíl mezi větou jednoduchou a souvětím. Při plnění úkolů si ověří své znalosti z již probrané látky.

3 V ě ta jednoduchá Složena pouze z jedné věty. Pouze jedna základní skladební dvojice (podmět + přísudek)

4 Souv ě tí Složeno ze dvou a více vět. Dvě a více základních skladebních dvojic

5 Červeně zakroužkuj věty jednoduché a modře souvětí. Čápi přiletěli z teplých krajin. Boty se mi cestou umazaly a kalhoty roztrhly. Maminka koupila rohlíky a chleba. Přišel bych na návštěvu, ale mám domácí vězení. Pytle byly naplněny pšenicí až po okraj. Na dovolenou si s sebou vezmu oblečení, osušku, hygienické potřeby a peníze. Pavel si oddychl. Tma už padla a Lukáš se začal bát. V lese začaly houkat sovy a ozývala se i další zvěř.

6 Zkontroluj si Věta jednoduchá Souvětí Čápi přiletěli z teplých krajin. Maminka koupila rohlíky a chleba. Pytle byly naplněny pšenicí až po okraj. Na dovolenou si s sebou vezmu oblečení, osušku, hygienické potřeby a peníze. Pavel si oddychl. Boty se mi cestou umazaly a kalhoty roztrhly. Přišel bych na návštěvu, ale mám domácí vězení. Tma už padla a Lukáš se začal bát. V lese začaly houkat sovy a ozývala se i další zvěř.

7 Petr seděl doma. Nemohl jít ven. Holubi se náhle vznesli. Odletěli pryč. Kubu bolel zub. Musel jít k zubaři. Budeme poctivě trénovat. Postoupíme do finále. Kamarádi šli do školy. Já zůstal doma. Nemohl jsem ven. Jsem nemocný.

8 Napiš souvětí podle daných vzorců. Protože V1, V2, ale V3. V1 a V2. Když V1, V2. V1, V2, protože V3. V1, aby V2, V3.

9 Použité zdroje Vlastní tvorba


Stáhnout ppt "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_560_VĚTA_JEDNODUCHÁ_SOUV ĚTÍ Téma: OPAKOVÁNÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google