Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace MASOPUST Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace MASOPUST Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace MASOPUST Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Mgr. Kateřinou Různarovou Zdroj obrazového materiálu www.obrazky.czwww.obrazky.cz

2 Masopust držíme nic se nevadíme pospolu. Pro č bychom se hádali, když jsme se zas shledali poznovu. V dobrém jsme se sešli, rádi jsme se našli pospolu. D ř íve než se rozejdeme ješt ě k sob ě p ř ipijeme poznovu.

3 TRADICE MASOPUSTU  Nejzn á mější a z á roveň nejveselejší dny spojené s radov á nkami a hodov á ním.  Masopustní tradice je spojen á s průvodem nejrozmanitějších masek.  Slavnostním dnem byla masopustní neděle, které se také říkalo neděle taneční. Hned po obědě začala na n á vsi vyhr á vat muzika a zvala všechny muže a ženy k muzice a také k pití a hodov á ní.  Masopustní úterý byl nejoček á vanějším dnem. Dnem nejrozmanitějších maškar.

4 Laufer jméno mé. Strakaté barevné kousky l á tky tvoří mou typickou postavu s vysokým špičatým kloboukem. Vedu průvod maškar.

5 Slam ě ný M á maska je upleten á ze žitné sl á my. V á lím a mažu sazemi !

6 Kobyla jsem a v masopust u chodím v čele průvodu.

7 Jsme židé, v maškaře obchodníků musíme vydělat, na čem se d á. Dej co m á š !

8 Jsme tu proto nenechat ve vsi ani jednu tv á ř bílou. Mažeme pro štěstí, poctivě a každého. Prosby o slitov á ní na " černé " neplatí. Černoty zadělané ze sazí dřevěného uhlí, smíchané se stolním olejem, indulonou a voňavkou je víc než dost... Kominíci

9

10

11


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace MASOPUST Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání."

Podobné prezentace


Reklamy Google