Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT"— Transkript prezentace:

1 ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VY_32_INOVACE_ Didaktický materiál pro protahovací a kondiční cvičení v tělesné výchově (6. – 9. ročník) Posilování nohou 1 Anotace Cvičební karty slouží pro lepší orientaci žáků v oblasti posilování. Mohou si podle karet poskládat svoje ideální posilování nebo si ujasnit cvik např. v kruhovém tréninku. U žáků je tak rozvíjená samostatnost. Vhodné pro žáky 2. stupně. Vypracovala Mgr. Barbora Chaloupecká Oblast Člověk a zdraví Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Barbora Chaloupecká

2 Cvik provádíme 30 sekund – 1 minutu.
Posilování nohou Přeskoky přes švihadlo. Snožmo vpřed. Snožmo vzad. Střídmonož (koníkem). Cvik provádíme 30 sekund – 1 minutu.

3 Cvik opakujeme 30 sekund ve třech sériích.
Posilování nohou Stoj na špičkách u stěny na horní části švédské bedny (stepru). Rukama se přidržujeme stěny. Provádíme výpony na šičky a zpět. Cvik opakujeme 30 sekund ve třech sériích.

4 Cvik opakujeme 3x po 30 sekundách.
Posilování nohou Podřep s oporou o stěnu. Stehna s lýtky svírají pravý úhel. Záda jsou narovnaná. Cvik opakujeme 3x po 30 sekundách.

5 Cvik opakujeme 3x po 30 sekundách.
Posilování nohou Stoj, snožmo (po jedné noze, střídmonož) přeskakujeme rozloženou švédskou bednu. Na konci se otočíme a skáčeme zpět. Cvik opakujeme 3x po 30 sekundách.


Stáhnout ppt "ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT"

Podobné prezentace


Reklamy Google