Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Architektury a techniky DS Cvičení č. 5 RNDr. David Žák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Architektury a techniky DS Cvičení č. 5 RNDr. David Žák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky"— Transkript prezentace:

1 Architektury a techniky DS Cvičení č. 5 RNDr. David Žák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky david.zak@upce.cz david.zak@upce.cz

2 Zadání 1. semestrální práce, část C 1.Zobrazte si exekuční plány vašich dotazů vypracovaných na minulém cvičení. Proveďte rozbory exekučních plánů. 2.Zjistěte, zda při vytváření tabulek byly vytvořeny indexy pro primární klíče. Pokud ne, vytvořte je ručně. 3.Vytvořením indexu/ů změňte exekuční plán (např. nahraďte FULL TABLE ACCESS za přístupy s využitím indexů) Například vytvořte - vhodné indexy nad některými cizími klíči - indexy nad názvy okresů, obcí, … - index s obráceným pořadím bajtů nad sloupcem PSČ - bitmapový index nad sloupcem ZPUSOBOBS (u pošt) 4.Vyzkoušejte různé úpravy dotazů a jejich vliv na exekuční plán (například jiné syntaxe, použití hintů pro výběr přístupových metod a typů či pořadí spojení tabulek).

3 Zadání 1. semestrální práce, část C 5.Vytvořte omezení (constrains) pro -Vkládané hodnoty do sloupce ZPUSOBOBS -Vkládaná telefonní čísla 6.Vytvořte trigger pro normalizaci a kontrolu vkládaných názvů obcí 7.Dejte všem uživatelům právo pro čtení tabulky, v které evidujete adresy pošt. 8.Vybrané exekuční plány 3 dotazů zkopírujte jako obrázky do pdf souboru a odevzdejte do 8.11.2009 včetně přes STAG – odevzdávání prací – blok Exekuční plány– téma Skupina (den v týdnu, kdy chodíte na cvičení), Prijmeni_Jmeno_dotazy_Posty.pdf Všechny 3 exekuční plány popište, aby z popisu bylo zřejmé: - jaké druhy spojení a přístupů jsou použity (česky), - jak jdou operace za sebou, - jaké indexy se používají a k čemu. Minimálně jeden popisovaný exekuční plán musí být nad dotazem, který spojuje minimálně 3 tabulky.


Stáhnout ppt "Architektury a techniky DS Cvičení č. 5 RNDr. David Žák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky"

Podobné prezentace


Reklamy Google