Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření: 2. 4. 2013 Autor: Mgr. Pavel Navrátil Určeno pro předmět: Informační a komunikační technologie Tematická oblast: Práce se standardním aplikačním programovým vybavením textový editor Obor vzdělání: Masér sportovní a rekondiční (69-41-L/02) 2. ročník Název výukového materiálu: Vkládání textového pole Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 15 minut VY_32_INOVACE_ICTM22160NAV

2 VKLÁDÁNÍ TEXTOVÉHO POLE Motto: Ústřižek v souvislém textu…

3 PŘÍKLADY z praxe Sazba v novinách, kdy uvnitř článku je vsunuta nějaká informace Články v časopisech a novinách Sloupky Poznámky

4 Standardním způsobem vytvoříme hlavní dokument Vytvoření hlavního dokumentu JAK na to?

5 Na kartě Vložení je Textové pole Pro naše účely bude stačit Jednoduché textové pole Textové pole se vloží na místě kurzoru a uchopením za okraj s ním můžeme pohybovat Vložení textového pole JAK na to?

6 Do textového pole můžeme vkládat i obrázek Klepnutím na okraj Textové pole zvýrazníme a můžeme s ním pracovat Pravým tlačítkem myši nastavíme Formát textového pole, třeba obtékání textem Vlastnosti textového pole JAK na to?

7 FINÁLE Vložené textové pole doplňuje článek o další informace Vzhledově se blížíme novinám, nebo časopisům

8 PŘÍKLADY Články v časopisech a novinách Sloupky Poznámky Velkou výhodou je málem libovolné umístění textu na stránce

9 SHRNUTÍ, opakování, dotazy Textové pole se používá pro vložení a manipulaci s textem, popř. s obrázkem Slouží ke vkládání poznámek „Rozbije“ souvislý blok textu a dokument „oživí“ Umístění textového pole je málem libovolné Můžeme zvolit i různé pořadí Textového pole vůči textu, ale dávat Textové pole před text, nebo za text je nevhodné

10 1) Vytvoř článek o žirafě, vlož rámeček – údaje o výšce žirafy 2) Vytvoř článek o oblíbené skupině a do rámečku (textového pole) vlož fotku, jméno a datum narození hlavního hudebníka 3) Vytvoř článek s předpovědí počasí a do rámečku vlož pár pranostik, vztahujících se k danému období 4) Výsledek práce ulož pod názvem textove_pole a zašli emailem vyučujícímu. ÚKOL(y)

11 CITACE a zdroje MS Office 2010. 2010. Albert Einstein. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2001- [cit. 2013-04-02]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein


Stáhnout ppt "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google