Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:27.10.2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:27.10.2012."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:27.10.2012 Ročník (obor):KČ 3. 65-51-H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Technologické postupy minutkových pokrmů z ryb Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva technologických postupů minutkových pokrmů z ryb Šablona číslo materiálu: III/2-22 -16

2 Technologické postupy minutkových pokrmů z ryb www.commons wikipedia. org

3 Sladkovodní ryby Kapr namodro ryb namodro je specifický druh přípravy ryb vařením, kdy ryby (porce ryb) získávají charakteristické namodralé zabarvení. při čištění neodstraňujeme z ryb hlen, jehož složky působením tepla a kyselého prostředí vytvářejí charakteristické zabarvení vařené ryby. předběžně upraveného kapra porce 150g vaříme v rybí várce (vodo do které jsme přidali na nudličky krájenou kořenovou zeleninu a cibuli, divoké koření a ocet) v rybí várce táhneme asi 10-15 min. hotové porce překládáme na talíř mírně podlijeme vývarem a přeléváme máslem vhodná příloha: vařený brambor připodávání ryb nezapomínáme na citrón a oplachovač prstů

4 Candát namodro Štika namodro Pstruh na modro www.commons wikipedia. org

5 Kapr na česneku Předběžně upraveného kapra porce 150g osolíme, potřeme česnekem opečeme na tuku po obou stranách, vyjmeme šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, provaříme, dochutíme nebo vyjmeme přidáme moučné máslo, osmahneme zalijeme vývarem, provaříme a dochutíme. vhodná příloha: různé úpravy brambor, zeleninové saláty

6 Pokrmy ze sladkovodních ryb Kapr na kmínu Štika, candát, pstruh na kmínu Pstruh na roštu s bylinkovým máslem Candát, kapr na roštu s bylinkovým máslem Kapr smažený Candát, Štika, Pstruh smažený Kapr smažený ve vinném těstíčku www.commons wikipedia. org

7 Mořské ryby Aljašská treska smažené předběžně upravenou tresku, omyjeme,nasolíme obalíme v trojobalu( hladká mouka, vejce, strouhanka) smažíme v rozpálením tuku po obou stranách do zlatova vhodná příloha: vařené brambory, bramborová kaše, bramborový salát, citrón Aljašská treska ve vinném, sýrovém těstíčku www.commons wikipedia. org

8 Rybí filé po pekařsku porce filé vložíme do máslem vymazaného pekáče přidáme plátky vařených brambor a žampiónů pečeme v troubě Vhodná příloha: zeleninové saláty Rybí filé pečené na másle Rybí filé na roštu s bylinkovým máslem Rybí filé smažené Makrela smažená Sortiment ryb je velký !!! www.commons wikipedia. org

9 Speciální úprava sladkovodních a mořských ryb Losos na císařský způsob porce lososa protáhnuté lanýži, dušené v šampaňském víně s přísadou rybího vývaru s přílohou na másle podušených krevet a mlíčí ze sleďů Úhoř na španělský způsob pečené porce úhoře, dušené s bílým vínem, česnekem a šafránem; sypeme nakrájenými, pečenými mandlemi www.commons wikipedia. org

10 Použité zdroje www. commons wikimedia.org. Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN 80- 7032-302-7 Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN 978- 80-7168-952-2 Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN 80-7032- 588-7


Stáhnout ppt "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:27.10.2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google