Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Inspirace ke zvěstování od ranné církve – aneb jak se s tak malým vybavením dá tolik získat???

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Inspirace ke zvěstování od ranné církve – aneb jak se s tak malým vybavením dá tolik získat???"— Transkript prezentace:

1

2 Inspirace ke zvěstování od ranné církve – aneb jak se s tak malým vybavením dá tolik získat???

3 Ranná církev dávala zvěstování evangelia přednost před vším dalším. Naše realita – zvěstování není prioritou Exit: Chceme, aby se zvěstování stalo prioritou mládeží.

4 Ranná církev viděla, že je životně důležité, zda člověk věří v Krista nebo ne. Naše realita – „je to každého osobní věc v co si věří“. Exit: Věříme, že zvěst o Ježíši je to nejlepší, s čím za lidmi jdeme.

5 Ranná církev se otevřeně nechala vést Duchem svatým. My – schůze, diskuse, strategie – toto vše OK pokud to nezastírá naši nechuť rozhodnout se a jít do akce. Exit: Chceme se spoléhat na vedení Duchem svatým a zároveň jít do akce.

6 Ranná církev se nesoustředila jen kolem kazatele. Dnes se kolem kazatele popř. kolem vedoucích odehrává mnoho aktivit. Exit skupinky jsou pro každého, každý může pozvat kamarády.

7 V ranné církvi se od každého očekávalo, že bude zvěstovat. Dnes se to spíše očekává od vedoucích a misionářů. Zvěstování se bere jako „akce“ ne jako životní styl. Exit má být nástrojem, který ale nebude fungovat, pokud již před tímto programem nebudeme mít vztahy.

8 V ranné církvi nebyly budovy důležité. Dnes se mnoho aktivit odehrává v budovách, čím hrozí nebezpečí, že se církev izoluje. Exit se může odehrávat kdekoli.

9 V ranné církvi platila zásada, že věřící šli za lidmi. Dnes převládá mentalita, že by lidé měli jít za námi. Exit jde za lidmi až do jejich pokojů (skrze TV) nicméně bez naší následné práce v jejich pokojích i skončí.

10 V ranné církví na okolí velmi působily změněné životy lidí. V současnosti se životní styl křesťanů moc neliší od nekřesťanů. Exit bude mít smysl, když jeho „ambasadoři“ budou proměnění lidé. Toto více než sebe lepší materiály.

11 Co z uvedených bodů vnímáte jako největší inspiraci (a zároveň brzdu) vašeho zvěstování? Ranná církev viděla, že je životně důležité, zda člověk věří v Krista nebo ne. Ranná církev dávala zvěstování evangelia přednost před vším dalším. Ranná církev se otevřeně nechala vést Duchem svatým. Ranná církev se nesoustředila jen kolem kazatele. V ranné církvi se od každého očekávalo, že bude zvěstovat. V ranné církvi nebyly budovy důležité. V ranné církvi platila zásada, že věřící šli za lidmi. V ranné církví na okolí velmi působily změněné životy lidí. Co byste chtěli změnit? Jak byste to chtěli změnit?


Stáhnout ppt "Inspirace ke zvěstování od ranné církve – aneb jak se s tak malým vybavením dá tolik získat???"

Podobné prezentace


Reklamy Google