Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Cette fleur se nomme Psychotria Elata ou lèvres chaudes mais elle a aussi un autre petit nom qui est Mick Jagger. Elle se trouve au Costa Rica et en Colombie.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Cette fleur se nomme Psychotria Elata ou lèvres chaudes mais elle a aussi un autre petit nom qui est Mick Jagger. Elle se trouve au Costa Rica et en Colombie."— Transkript prezentace:

1

2 Cette fleur se nomme Psychotria Elata ou lèvres chaudes mais elle a aussi un autre petit nom qui est Mick Jagger. Elle se trouve au Costa Rica et en Colombie klikej

3 Fleur rare, loasa vulcanica...

4 Lidé, kteří vykouří krabičku cigaret denně, vypijí za rok prakticky šálek dehtu. Lidé jsou jen zvířata schopná nakreslit rovnou čáru. Lidské DNA obsahuje 80000 genů. Stejně jako otisky prstů jsou jedinečné, také každý otisk jazyku se liší. Dospělá osoba má méně kostí než dětské tělo. Začneme život s 350 kostmi, ale některé kosti během růstu srostou a v dospělosti jich máme pouze 206. I když není lidský nos tak citlivý jako čumák psa, může vnímat až 50.000 různých pachů.

5 :...

6 Největší orgán lidského těla je kůže. Je to plocha o rozloze 1,9 m2, která by vám umožnila létat. Během života člověk ztrácí až 9 kilogramů mrtvé kůže. Když spí, naroste člověk v průměru o 8mm, ale ráno se vrátí zpět do původní výšky. Důvod je jednoduchý – gravitační síla působící na chrupavku. Za celý život člověk spotřebuje v průměru 50 tun potravin a 100.000 litrů tekutin. Svaly očí se pohnou cca 100.000 krát za den. Pokud by stejné úsilí vynaložily nožní svaly, ušly byste vzdálenost 80 km každý den. Za 30 minut vydá lidské tělo tolik tepla, že by to svařilo 3,5 l vody.

7 Kapka krve potřebuje pouze 30 sekund, aby procestovala obvod těla. Lidské oko vnímá pouze 90% informací, které jsme obdrželi. Vaječníky obsahují asi půl milionu vajíček. Nicméně jen 400 z nich bude mít šanci porodit nový život. Každý čtvereční centimetr kůže obsahuje nejméně 32 milionů bakterií. Naštěstí je většina z nich neškodná. Jen nohy obsahují 500.000 potních žláz, které dokáží odvést až půl litru potu denně.

8

9

10

11

12 KONEC … a zase někdy příště nashledanou


Stáhnout ppt "Cette fleur se nomme Psychotria Elata ou lèvres chaudes mais elle a aussi un autre petit nom qui est Mick Jagger. Elle se trouve au Costa Rica et en Colombie."

Podobné prezentace


Reklamy Google