Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Životní prostředí Petr Machala. 1.Jaké jsou nevýhody ekonomické globalizace? 2.Napiš aspoň 4 problémy třetího světa. 3.Vysvětlete schéma bludného kruhu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Životní prostředí Petr Machala. 1.Jaké jsou nevýhody ekonomické globalizace? 2.Napiš aspoň 4 problémy třetího světa. 3.Vysvětlete schéma bludného kruhu."— Transkript prezentace:

1 Životní prostředí Petr Machala

2 1.Jaké jsou nevýhody ekonomické globalizace? 2.Napiš aspoň 4 problémy třetího světa. 3.Vysvětlete schéma bludného kruhu bídy. 4.Napiš 4 znaky konzumní společnosti. Co jsme se posledně učili?

3 Jak může neustálý růst populace ovlivnit životní prostředí?

4 Jak může neustálý růst konzumu ovlivnit životní prostředí?

5 růst populace a konzumní společnost je produkt moderní společnosti a průmyslové revoluce lepší životní úroveň→horší životní prostředí Co je to ekologie? Ernst Haeckel …věda, která se zabývá vztahem organismů a jejich prostředí a vztahem organismů navzájem.

6 Uveďte příklady jak lepší životní úroveň lidí zasahuje do životního prostředí? Jak souvisí obrázky s růstem populace a konzumní společností?

7 takový způsob rozvoje lidské společnosti, který uvádí v soulad hospodářský a společenský pokrok s plnohodnotným zachováním životního prostředí Co je to trvale udržitelný rozvoj? snesitelný spravedlivý udržitelný životaschopný

8 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Životní prostředí Petr Machala. 1.Jaké jsou nevýhody ekonomické globalizace? 2.Napiš aspoň 4 problémy třetího světa. 3.Vysvětlete schéma bludného kruhu."

Podobné prezentace


Reklamy Google