Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."— Transkript prezentace:

1 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0713 Název projektu:Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník:Informační a komunikační technologie, 1. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Prezentační program - PowerPoint Sada číslo: ICT-21C Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 16 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-21C-16 Téma vzdělávacího materiálu:Převod prezentace do PDF Druh učebního materiálu:Prezentace Autor:Ing. Radka Pindurová Anotace: Prezentace žáky naučí, jak převést prezentaci do PDF. Každý žák má k dispozici osobní počítač a uvedená prezentace se prezentuje pomocí projektoru. Metodické poznámky: Materiál je vhodný pro žáky prvních ročníků veškerých učebních oborů Datum vytvoření:10. 5. 2013 Ověření ve výuce:13. 5. 2013

2 PDF Anglicky “Portable Document Format“. Jedná se o souborový formát vyvinutý firmou Adobe pro ukládání dokumentů. Formát PDF je otevřeným standardem a je snadno přenositelný. Velkou výhodou tohoto formátu je nezávislost na softwaru i hardwaru.

3 Kdy převádíme prezentaci do PDF? Např. budeme-li chtít prezentaci poslat někomu emailem, kdo nemá Microsoft Office. Nebo nechceme, aby ji mohl kdokoliv a jakkoliv upravovat.

4 Převod prezentace do PDF má hned několik výhod:  účinnější komprese (menší velikost) oproti uložení ve formátu PowerPoint  multi-platformnost včetně podpory smartphonů, či mobilních telefonů  vypadá všude stejně (včetně fontů, obrázků, zarovnání atd.)

5 Uložení prezentace do PDF Pro uložení prezentace do formátu PDF klikneme na „Pásu karet“ na kartu „Soubor“, zvolíme „Uložit jako“ a v kolonce Uložit jako typ souboru zvolíme „Dokument PDF“.

6 Zde vybereme Dokument PDF Potom už jenom uložíme

7 Ukázka převedené prezentace do PDF

8 Úkol Vytvořte přesně prezentaci, podle následující předlohy. Poté prezentaci uložte jako PDF.

9 Předloha

10 Použité zdroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Radka Pindurová.


Stáhnout ppt "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google